NB I

Nincsenek anyagi gondok Pakson

Elbert Gábor elismerte, hogy a főszponzor távozik a klubtól és Dunaújvárosba költözik.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Az MLSZ korábbi főtitkára, egykori sport-szakállamtitkár volt hétfő este a Dinó Sporthíradó vendége. A nemrégiben még a PMFC cégvezetőjeként dolgozó Elbert Gábor idén nyáron több NB I-es klubbal is folytatott tárgyalásokat, mert „első embernek” hívták, sőt volt, ahol már kézfogásig is eljutottak, végül mégis Pakson kötött ki, ahol „háttérembereként” tevékenykedik, nevesített pozíciója, beosztása nincs, feladata a marketing, a klubépítés, illetve a médiakapcsolatok, a nemzetközi kapcsolatok kezelése és bővítése.

Az adásban természetesen szóba került, hogy az eddigi főtámogató, az MVM Zrt. faképnél hagyta a klubot, és Dunaújvárosba viszi a pénzét.

– Hazudnék, ha azt mondanám, hogy nem téma, de ezzel kapcsolatban mi eddig sem akartunk kommunikálni, és a jövőben sem. Erről azokat kell kérdezni, akik ilyen döntéseket hoznak. Úgy tűnik, már rendezett a helyzet az önkormányzattal. A Paksi Atomerőművel sosem volt gond, hiszen egy helyi cég, amely régóta támogatja a klubot és nekem teljesen természetszerű, hogy az ország egyik legnagyobb vállalata segíti annak a városnak a sportját. A jövő évvel kapcsolatban folynak a tárgyalások az atomerőmű anyavállalatával, majd meglátjuk, mi lesz ennek a vége, de az látszik, hogy gazdaságilag stabil lábakon állunk – magyarázta Elbert Gábor.

A klubvezető a télen várható játékosmozgásról elmondta, hogy az esetleges érkezőknek emberileg és szakmailag is illeszkedniük kell a csapatba, hogy az öltözőben kialakult remek közeg megmaradjon.

– Nyilván vannak olyan értékes futballistáink, akiket folyamatosan keresnek, és mivel a labdarúgás részben üzlet is, nem lehetetlen, hogy jön valakiért egy olyan ajánlat, amin érdemes elgondolkodni, de semmi esetre sem az a cél, hogy bárkinek a helyére igazoljunk. Bízunk abban, hogy a keret majd változik, hiszen a játékosaink közül sokan mutattak olyan formát ősszel, hogy komoly érdeklődés mutatkozhat akár külföldről is irántuk. Nyilván senkitől sem szabad elvenni azt a lehetőséget, hogy akár szakmailag, akár anyagilag olyan klubhoz kerüljön, ami az álma. Úgy kell erősítenünk, hogy több alternatíva legyen, tehát legyen mód egy-egy játékost pihentetni, vagy ha eltiltás, sérülés van, akkor azon a poszton alapvetően használható embert lehessen odatenni, és nem kelljen variálnia Csertői Aurélnak, mert ilyen dolgok bizony előfordultak – mondta Elbert Gábor.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik