NB I

Kikapott a Paks az MVM-rangadón

A tolnaiak 1-0-s vereséget szenvedtek az újonc Dunaújváros otthonában az élvonal 15. fordulójában.
OTP Bank Liga, 15. forduló
Dunaújváros PASE – MVM-Paks 1-0 (0-0)
Dunaújváros, 1600 néző. Játékvezető: Andó-Szabó
DPASE: Nagy G. – Csehi T., Sárközi N., Farkas V. (Szalai, 50.), Villám – Nikházi, Böőr, Lázár Zs. – Zsótér (Thiago, 68.), Petneházi (Dodlek, 88.), Orosz M. Edző: Dobos Barna
Paks: Molnár P. – Vági, Kovács G., Gévay, Báló – Tamási (Kesztyűs B., 68.), Bartha – Kulcsár D. (Könyves, 68.), Kecskés, Bertus (Kiss T., 75.) – Haraszti. Edző: Csertői Aurél
Gólszerzők: Nikházi (61.)

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Pikáns meccsre került sor az élvonal 15. fordulójában szombat délután, hiszen két napja került nyilvánosságra, hogy a Paksi Atomerőmű (vagyis az MVM Zrt.) a továbbiakban valószínűleg nem támogatja a Paksi FC-t, helyette a Dunaújvárost pénzeli.

Az első húsz perc tapogatózással telt: egy-két szép momentumot lehetett látni, de csak a középpályán, előrébb egyik csapat sem jutott. A huszadik percben egy csúsztatás után Zsótér elé került a labda, de a kapusba bombázta, Molnár Pétert ápolni is kellett az eset után.

A 24. percben Böőr Zoltán centikkel maradt le egy beadásról, így Molnárnak nem okozott gondot a hárítás. Sok volt az apróbb szabálytalanság, ezért nem alakult ki folyamatos játék, de a csapatok sem erőltették meg magukat különösebben az első félórában.

A 36. perc után felébredt a Paks is: Haraszti szépen tekerte el a labdát a bal alsó irányába, de Nagy Gergely bravúrral védett. További helyzetek már nem alakultak ki. Elég eseménytelenre sikeredett az első játékrész…

A második felvonást a hazaiak kezdték jobban: az 54. percben Lázár Zsolt került nagy helyzetbe, de fölé lőtt – ebben sokkal több volt. Az 58. percben a paksiak szerezhették volna meg a vezetést: Harasztihoz került a labda, de mellé gurította.

A 61. percben a Dunaújváros szerezte meg a vezetést: Petneházi beadására remekül érkezett Nikházi és könyörtelenül fejelt a hálóba (1-0). Kisvártatva majdnem kettőre növelték az előnyüket a hazaiak, de két perccel a gól után Böőr lövését blokkolták a paksi védők.

A 76. percben Nikházinak köszönhették meg a hazaiak, hogy nem egyenlített a Paks, mert hatalmasat mentett. A cserék miatt nagyobb lendületre kapott a Paks, ami rá is fért a csapatra. A 85. percben egyenlíthetett volna a vendég: Könyves egy gyönyörű csel után, 12 méterről a kapusba lőtte a labdát, akiről még ki sem pattant. Felpörögtek az események a végére: egy perccel a paksi helyzet után majdnem növelte az előnyét a Dunaújváros, de Orosz lapos lövésére le tudott érni Molnár.

Elképesztő paksi helyzet maradt ki a vége előtt néhány perccel: a vendégek kapufát lőttek, majd az ismétlés már eltalálta a kaput de Nagy Gergely óriási bravúrral védett. Könnyen elfelejthető első félidő után a második játékrész közepétől már izgalmas volt a mérkőzés. A döntetlen inkább megfelelt volna a játék képének, de végül a hazaiak örülhettek. A Dunaújváros tehát elhagyta a kiesőzónát, míg a Paks egyre távolabb került a dobogótól – tudósított a Paksi FC honlapja.

– Mondhatjuk, hogy rangadó volt, mert bár a tabella nem ezt mutatta, de Paks és Dunaújváros közel van egymáshoz. Az első félidőben kiegyenlített játékot láthattunk, a középpályán nem tudtunk sok labdát szerezni, ezért nem tudtunk úgy játszani, ahogy szerettünk volna. Ez a szünet után megfordult, majd Nikházi Márk gólja után mindkét csapatnak voltak lehetőségei. Talán kicsit többet tettünk a három pont megszerzéséért, mert számunkra nagyon fontosak a hazai meccsek, talán dupla erővel küzdünk ilyenkor. Kis szerencsénk is volt, hiszen a paksiak a hajráéban a kapufát találták el. Maradunk a realitások talaján, ma ünnepelni kell, de a szerencséért továbbra is meg kell dolgoznunk, hiszen egy hét múlva a Honvédot fogadjuk – mondta a Rangadó.hu szakértője, Bita László, a Dunaferr korábbi kiváló kapusa, a DPASE technikai vezetője.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik