NB I

Atommutyi: a Paks helyett a Dunaújvárost támogatja az MVM

Kihátrált az atomerőmű a paksi klub mögül, amely ezzel több százmillió forinttól eshet el.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

FRISS:

A Paksi FC péntek délután közleményt adott ki az ügyben, amely így szól:

„A Paksi FC tájékoztatja a szurkolókat és a közvéleményt, hogy az elmúlt napokban a HVG-ben megjelenő információk nem a Paksi FC vezetőségétől származnak, ezzel kapcsolatban a klub vezetősége senkinek nem nyilatkozott. Az MVM tulajdonában lévő MVM Paksi Atomerőmű Zrt-vel a klubnak élő szerződése van, mely cég az idei évben is teljesítette amit vállalt. Jelenleg is folynak a tárgyalások a főszponzorral annak érdekében, hogy az eddig is sok sikert hozó együttműködést tovább folytathassák a felek a jövőben.”

Korábban írtuk:

Igaznak bizonyultak a tavaszi pletykák: a HVGnyomtatott kiadásának információi szerint az MVM Magyar Villamos Művek Zrt. nem támogatja tovább a Paksi FC-t, amely így több százmillió forinttól esik el. A klub hivatalosan még nem jelentette be, hogy elvesztette főszponzorát.

Süli János, Paks új polgármestere a hetilapnak megerősítette, hogy az állami vállalat felbontotta a három éve között együttműködést, ám tárgyal arról, hogy a céget a futballklub mellett tartsák. Hasonlóképpen nyilatkozott a Paksi FC Kft. ügyvezetője, Id. Haraszti Zsolt is.

Az MVM lapzártáig nem reagált a HVG megkeresésére, de a tavaszi pletykák szerint politikai nyomásra kellett felhagynia a paksi csapat támogatásával, és átpártolnia a Dunaújvároshoz. Az pedig nem titok, hogy kinek a szívügy a labdarúgás, azon belül is a Fejér megyei futball… A néhány hónappal ezelőtti szóbeszéd szerint a váltás már idén nyáron megtörtént volna, ha a – az előző szezonban sokéig a kiesőzónában tartózkodó – Paks elbúcsúzott volna az élvonaltól, de jött Csertői Aurél, és benntartotta a csapatot, ezért egy kicsit váratott magára az atommutyi.

Az atomvárosiak tapasztalt játékosa, Kiss Tamás elmondta, nem éreznek különösebb változást, csupán annyit, hogy a decemberi fizetés várhatóan két hetet csúszik, de ilyesmi az utóbbi években már többször előfordult. Hallomásból úgy tudja: ezúttal annak tulajdonítható a késedelem, hogy az MVM nem utalt időben. Viszont hivatalosan még nekik sem jelentették be a csapatnál, hogy az MVM elhagyja a klubot.

– Az pedig igazán rosszul veszi ki magát, hogy az MVM feliratot a Dunaújváros mezén látjuk, és őszintén szólva nagyon rosszul esik, hogy az atomvárosi csapatot akarják cserben hagyni – nyilatkozta a HVG-nek Kiss Tamás.

A Rangadó.hu szerette volna megszólaltatni Csertői Aurél vezetőedzőt, aki azt mondta, a Dunaújváros elleni mérkőzés előtt nem szeretne nyilatkozni. Most már értjük, miért… Érthető, hogy nem tudott volna indulatoktól mentesen beszélni a történtek után.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik