NB I

Január óta várt a szakállnyírásra

Baráth Botond úgy érzi, pechsorozatban vannak a kispestiek, de reméli, hogy a Dunaújváros ellen javítani tudnak.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Szombat este 1-1-et játszott a Lombard Pápa otthonában a Bp. Honvéd, amely 12 ponttal az élvonal tabellájának 13. helyén szerénykedik. A hétvégi találkozón Baráth Botond góljával szereztek vezetést a hatvan percen keresztül emberelőnyben futballozó kispestiek, de a 94. percben tizenegyesből egyenlíteni tudott a házigazda. A Rangadó.hu megkereste a Honvéd gólszerzőjét – a 22 éves védő a meccsről, a góljáról, és a következő, Dunaújváros elleni kiesési rangadóról is beszélt.

– Nem vagyunk megelégedve az eredménnyel, a helyzeteink alapján simán nyernünk kellett volna a Pápa ellen – kezdte Baráth Botond. – Volt egy kis szerencsénk, hiszen az elején Waltner Róbertet kiállították. Jól kezdtük a mérkőzést, de nem tudtuk kihasználni a lehetőségeinket. Csábi József vezetőedző a szünetben elmondta, hogy végre itt a sansz a három pont megszerzésére, menjünk tovább és csináljuk a dolgunkat. Úgy érzem, be is tartottuk a kérését, de a szerencsével sajnos hadilábon álltunk.

– A gólja után egy gyors „borotválkozáson” is átesett a kispadnál. Hogy is volt ez pontosan?
– Januárban az egyik volt csapattársammal megbeszéltük, hogy addig nem vágom le a szakállamat, amíg nem szerzek gólt az NB I-ben. Tavasszal, és eddig az ősszel sem sikerült, aztán a Pápa ellen összejött. A mérkőzés előtt megbeszéltem a masszőrrel, ha gólt szerzek, akkor kifutok hozzá, és ő levágja a szakállamat. Sokak nagy örömére ez sikerült.

– Érezte is, hogy be fog találni?
– Igen, utazás közben megálltunk ebédelni és pihenni, én már akkor éreztem, és úgy készültem, hogy bármi történjen, ma biztosan gólt fogok szerezni.

– A Magyar Kupából tizenegyesekkel estek ki, aztán a Ferencvárostól az utolsó pillanatban kaptak ki, a Videoton otthonában is szoros meccset játszottak, most pedig a kilencvennegyedik percben egyenlített a Lombard. Mit gondol, peches szériában vannak?
– Mondhatjuk, hogy igen. Úgy tűnik, az utolsó percekben szeretünk tizenegyest kapni… Valahogy nincs mellettünk a szerencse, és valahogy meg kellene fordítani ezt az egészet. A Ferencváros elleni meccseken nem játszottunk alárendelt szerepet, sőt a kupában mi irányítottuk a meccset, de sajnos Dibusz állt a kapuban, aki mostanában bombaformában véd. A Pápánál szerintem jobbak voltunk, de sajnos pechünk volt.

– Milyenek a benyomásai Csábi József vezetőedzőről? Milyen vele a munka?
– Kifejezetten szeretek vele dolgozni, mert nagyon játékospárti. Érdekli a játékosok véleménye, és az is, hogy milyen szisztémában szeret játszani a csapat. Inkább aszerint építi a taktikánkat, hogy milyen a csapat, nem pedig úgy, hogy kigondol egy dolgot, és azt végigviszi, akár tudja játszani a csapat, akár nem. Ami jó a csapatnak, azt csináljuk.

– A Dunaújvároshoz látogatnak pénteken. Mire számít a jó formában lévő újonc ellen?
– Hazai pályán eddig mindig nyert a Dunaújváros, és úgy gondolom, nagyon veszélyes csapatról van szó. Velünk azonos pontszámmal állnak, és kemény, harcos mérkőzésre számítok. A pálya talaja nem valami jó, ezért nem az fog dominálni, melyik csapat hogyan passzolgat, hanem inkább a küzdelem és a hajtás. Remélem, hogy folytatjuk az elkezdett utat, és végre behúzzuk a találkozót.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik