NB I

Elmúlt a rossz hangulat

Baráth Botond bízik az első győzelem megszerzésében, hiszen már tovatűnt az Európa Liga-kiesés miatti csalódottság.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Az Európa-bajnoki selejtezősorozat folytatására készülő magyar U21-válogatott szerdán 1-0-ra győzött Málta ellen, felkészülési mérkőzésen. A mieinknél pályára lépett a Bp. Honvéd fiatal védője, Baráth Botond is, aki klubcsapatában már az előző bajnokságban is alapember volt. A 21 éves játékos a Rangadó.hu érdeklődésére hasznosnak ítélte a barátságos meccset, a kispestiek vasárnapi, Puskás Akadémia elleni mérkőzéséről pedig úgy vélekedett, hogy az újpesti pontszerzésük után ők vannak jobb formában, s ez döntő lehet a felcsútiak ellen.

– Milyen volt az U21-meccs a jól megszokott, kispesti környezetben?
– Vernes Richárd, Vécsei Bálint és én is hazai pályán szerepeltünk. Végig a mi csapatunk akarta érvényesült, azt játszottuk, amit kellett, a máltai pedig minden erejükkel védekeztek, hogy ne kapjanak gólt, de ez végül nem sikerült nekik. A felnőtt futball manapság elsősorban az eredményességről szólt, nem a szép játékról – vélekedett Baráth Botond.

– Profitálhatnak ebből a meccsből az Európa-bajnoki selejtezősorozat folytatása előtt?
– Hasznos mérkőzés volt, hiszen Málta egy védekező csapat, mint a csoportellenfeleink közül az albán vagy a bosnyák. Készülünk a selejtezőkre, és nagyon jó, hogy fel tudtuk venni a harcot egy ilyen stílusú csapattal. A spanyolokat tartják a csoport esélyesének, mi pedig azonos erőket képviselünk az osztrákokkal és a bosnyákokkal, tehát a második helyre odaérhetnénk.

– Mi várható a vasárnapi, Puskás FC elleni bajnokin?
– Nem úgy kezdtük a bajnokságot, ahogy kellett volna, hiszen eddig két vereségünk és egy döntetlenünk van. Bízom benne, hogy az újpesti pontszerzéssel megtörtük a jeget, és elindulunk felfelé. A Puskást hazai pályán mindenképpen legyőzhetjük, hiszen vannak sérültek és eltiltottak is az ellenfélnél, emiatt talán nem valami jó a légkör, mi viszont most szereztük az első pontunkat, ami sikerélménynek tekinthető.

– A Honvédra nem volt jellemző a csalódottság a vártnál gyengébb idénykezdet miatt?
– Az elején rosszabb volt a hangulat, ez tény. Tíz veretlen meccsel fejeztük be az előző szezont, és ismét szerepelhettünk az Európa Ligában. Minél tovább szerettünk volna jutni, de megint kaptunk egy erős ellenfelet. Senkinek nem esett jól, hogy már a második körben kiestünk, ezért kerültünk gödörbe, de már kijöttünk belőle hangulatilag, és a csapatösszetartás szempontjából is.

Olvasói sztorik