NB I

Kamukiállítás és szakállvágás

A Honvéd 1-1-et játszott a Lombard Pápa otthonában az élvonal 15. fordulójában; a játékvezető óriási hibákat vétett.
OTP Bank Liga, 15. forduló
Lombard Pápa Termál FC – Bp. Honvéd 1-1 (0-0)
Pápa, 600 néző. Játékvezető: Pintér Cs.
Pápa: Szűcs L. – Tóth G., Nagy T., Bogunovics, Csizmadia – Frizoni, Zulevs, Csilus T. (Faggyas, 45.), Sluka (Király B., 65.) – Popin, Waltner. Edző: Lengyel Ferenc
Honvéd: Kemenes – Baráth, Ignjatovics, Kosznics, Vidovics – Godoy, Hidi, Vécsei, Holender (Job, 71.) – Youla (Czár, 78.), Prosser (Traoré, a szünetben). Edző: Csábi József
Gólszerzők: Csizmadia (tizenegyesből 94.), illetve Baráth (56.)
Kiállítva: Waltner (32.)

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Egyik kulcsjátékosa, a sérült Kenesei Krisztián nélkül lépett pályára a Honvéd elleni kiesési rangadón a Lombard Pápa.

A 12. percben Holender lövését kellett vetődve védenie Szűcs Lajosnak, a másik oldalon pedig Sluka lövésébe Waltner ért bele, de Kemenes megfogta a labdát. A 16. percben Godoy sprintelt a hazai kapu felé, ám Nagy Tamás óriási sprinttel utolérte, és remek ütemben, becsúszva szerelte. A 32. percben Waltner Róbert becsúszva szerelte Kosznicsot, aki ráesett, ő pedig lelökte magáról. Ezután a játékvezető utánrúgás miatt óriási meglepetésre azonnali piros lappal kiállította a hazaiak rutinos csatárát – óriási bírói hiba, túlkapás volt.

Az első félidő hosszabbításában egy kispesti szabadrúgás után Csizmadia Csaba a gólvonalon állva fejelte ki a labdát. A szünet előtt a hazaiak fiatal játékosát, Csilus Tamást le kellett cserélni, mert a diagnózis szerint megsérült a bokaszalagja. Az elkövető persze megúszta piros lap nélkül…

Az ötvenedik percben Traoré veszélyes lövésébe belevetődtek a hazaiak. Az 56. percben Kosznics szabadrúgása kipattant a kapufáról, éppen Baráth Botondhoz, aki az elvetődő Szűcs Lajos miatt üresen maradt kapu közepébe fejelt (0-1). Ez volt a fiatal védő eddig karrierjének második NB I-es találata, és a gólöröm sem volt hétköznapi: a kispadnál levágtak egy darabot a szakállából! A Honvéd legutóbb több mint két hónapja, szeptember 20-án szerzett akciógólt bajnoki meccsen – bár ez a mai sem volt klasszikus akciógól, hiszen rögzített helyzet után született.

A másik oldalon Sluka szögletét Kemenesnek kellett kiütnie. A hetvenedik percben Godoy remek ütemű emelése után Traoré lövése a keresztlécről vágódott vissza, majd kisvártatva Szűcs Lajosnak lábbal kellett védenie. A 72. percben a hazai kapus hatalmas bravúrral védett egy közeli lövést. A nyolcvanadik percben Csizmadia távoli szabadrúgása után a labda csupán centikkel kerülte el a klubház egyik irodájának ablakát… A 85. percben Vécsei fejelt a kapufa mellé, három perccel később pedig Bogunovics távoli szabadrúgását védte bravúrral Kemenes.

A 93. percben Popin nekiütközött Hidi Patriknak a tizenhatoson belül, ezért a bíró – tévesen – büntetőt ítélt, amit Csizmadia Csaba magabiztosan értékesített (1-1).

A mérkőzést a Rangadó.hu szakértője, Gyimesi László, a Honvéd korábbi válogatott játékosa, a KLTE elnöke értékelte:

A második félidőben, pláne egy-null után a Honvédnak simán meg kellett volna nyernie ezt a mérkőzést. Nem tudjuk, mi van a játékosok fejében, Csábi Józsefnek mennyit kell törődnie velük pszichésen. A szünet után játékban megcsinálták azt, amit a Honvédtól elvárunk, de az a kis plusz hiányzott, amitől egy jó formában lévő csapat esetében befelé pattannak a labdák, az utolsó passzok pontosak, nem lehet a gólvonalról kirúgni a lövéseket, a kapus nem tudja bravúrral védeni a fejeseket. Hogy mit kell tenni ennek érdekében, azt a vezetőedző tudja, úgy érzem, itt volt hátrányuk az elmúlt hónapokban.

A játékosok nem annyira rosszak, ahogy a csapat helyezése mutatja, egyszerűen csak nem foglalkoztak velük pszichésen. Ha jó egy edző, akkor kihozza a játékosok tudásszintjének kilencen százalékát, de ha nem jó, akkor csak ötvenet, azzal viszont a kiesőzónában tartózkodik a csapat. Maximálisan igaza van Csábinak, tényleg agyonnyert mérkőzést engedtek ki a kezükből. Volt olyan, hogy három kispesti vitte két pápai védőre a labdát. Egy jó passzban lévő csapat, jó játékosokkal kihasználja az ilyen helyzeteket, és akkor az utolsó percben adhatnak tizenegyest, legfeljebb három-egyre nyerik meg a meccset… Át kell esni a holtponton pszichésen. Most láttam olyan dolgokat támadásban, amiket egész ősszel mondtam, persze, a Pápa nem egy eget verő csapat, ráadásul sokáig tíz emberrel játszott. Ezeket a szenvedős meccseket is be kellene húzni.

Olvasói sztorik