NB I

A Videotont is utol lehet érni

A DVTK csatára, Takács Tamás szerint nem lehetetlen küldetés előrelépni a harmadik helyről.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

A Diósgyőr 2-0-ra nyert az MTK ellen az élvonal 15. fordulójában, a Bozsik-stadionban. A miskolci együttes a harmadik helyen áll féltávnál: a Videotontól kilenc, a második MTK-tól négy ponttal van lemaradva, míg a Pakssal szemben három, a Debrecen, Ferencváros, Újpest trió előtt pedig négy pont az előnye.

A DVTK játékosa, Takács Tamás eddig 13 bajnokin jutott szóhoz az ősz során, és három gólt szerzett. A Rangadó.hu érdeklődésére elmondta, konkrét cél lebeg a diósgyőriek szemei előtt, és azt sem tartja kizártnak, hogy a mostani helyezésén is javít a csapat.

– Számítottak rá, hogy őszi harmadikként fordulhat a csapatuk?
– A felkészülés, illetve a bajnokság elején kitűztünk magunk elé egy célt, amiért dolgozni akarunk. Jól éreztük magunkat az európai kupaporondon, idén is szeretnénk kiharcolni a nemzetközi szereplést, ezért dolgoztunk eddig is, és a folytatásban is ez a cél lesz a szemünk előtt. Összeállt a csapat, amit az eredményeink is igazoltak – mondta Takács Tamás.

– Két együttes áll önök előtt. Mennyire fogható a Videoton, MTK páros?
– Az MTK négy, a Videoton kilenc ponttal előz meg bennünket, meglátjuk, mire lesz jó a második félszezonban nyújtott teljesítményünk. A legutóbbi fordulóban legyőztük az MTK-t, nem lehetetlen küldetés előrelépni a tabellán, de egyelőre nem akarunk számolgatni. Előttünk van még két meccs ősszel, a Puskás Akadémia és az Újpest ellen is nyerni akarunk, majd egy jó alapozással folytathatjuk a pontgyűjtést tavasszal is.

– Viszont nem csak előre, hanem hátra is figyelni kell: ott van a nyomukban a Debrecen, a Fradi, az Újpest és a meglepetéscsapat Paks is. Közülük ki lehet veszélyes önökre?
– Komoly csapatok vannak mögöttünk, de a mi együttesünk is komolynak számít. Szeretnénk csak magunkkal foglalkozni, ha a folytatásban hétről-hétre be tudjuk gyűjteni a három pontot, akkor nem kell magunk mögé tekintenünk. Azért dolgozunk, hogy győztesen jöjjünk ki az említett csapatok elleni csatából.

– Hétvégén a Puskás Akadémiával játszanak. Milyen esélyekkel vágnak neki annak a találkozónak?
– Szeretnénk nyerni idegenben. Elmondható, hogy mi vagyunk a találkozó esélyesei, de egyáltalán nem becsüljük le az ellenfelünket. Remélem, hasonlóan jó meccset játszunk, mint az MTK ellen, ahol főként az első félidei játékunk volt erős. Ha úgy játszunk most is, mint az elmúlt hétvégén, akkor nyerhetünk. Ismét örömet akarunk szerezni a szurkolóinknak.

Olvasói sztorik