NB I

Videoton: máshogy alakul a tavasz, de nem bánják

Még nem tudni, ki lesz az új Sóstói Stadion építője; a csapatnál nem aggódnak a sok idegenbeli meccs miatt.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Nemrég mutatták be a leendő Sóstói Stadion látványterveit Székesfehérváron. Az eseményen hangzott el először, hogy az átépítés az eredetileg közölt időpontnál később, csak jövő nyáron kezdődik. A Videoton a legtöbb őszi mérkőzését abban a tudatban játszotta hazai pályán, hogy tavasszal már albérletbe kell mennie. Most viszont kiderült, hogy ez csak nyártól esedékes, így felesleges volt ez a menetrend.

Hogy ez okozhat-e gondokat tavasszal (amikor minden rangadóját idegenben játssza a listavezető), azt még nem tudhatjuk. Az átépítéssel és az új menetrenddel kapcsolatban feltett kérdéseinkre a Videoton menedzsmentjétől megkaptuk a válaszokat, most ezt közöljük. A klub álláspontját Szabó Gergő sajtófőnök tolmácsolta a Rangadó.hu-nak.

– Egyeztetett-e az átépítés kivitelezőjével a menedzsment?
– Az építkezés kivitelezője jelenleg még nem ismert, ezt az építtető majd egy nyílt közbeszerzéses eljárás keretében fogja kiválasztani. A klub egyébként egyeztetett Székesfehérvár önkormányzatával (építtető), de az a tény, hogy a korábbi információkkal ellentétben a stadion bontása nem kezdődik meg télen, csak nemrégiben – jóval a 2014–2015-ös szezon sorsolását követően – vált nyilvánvalóvá. Az őszi szezonban többet játszottunk idehaza, a tavasziban többet fogunk játszani idegenben – az esélyek kiegyenlítődnek.

– Tavasszal mindössze négy mérkőzést játszik otthon a Vidi, egyik sem rangadó (Haladás, Nyíregyháza, Pécs, Kecskemét), nem jelent-e ez bevételkiesést?
– Az előző válaszunk utolsó mondata itt is igaz: az őszi szezonban több mérkőzést játszottunk Sóstón, így értelemszerűen tavasszal kevesebbet fogunk. Ez nyilván a jegybevételekben is tükröződik majd, de inkább a jegybevételek átstrukturálódásáról beszélhetünk: a kevesebb tavaszi hazai mérkőzés csekélyebb bevételeivel egy jelentősebb őszi jegyárbevétel áll.

– A bajnoki címért folytatott harcban (bár az előny a legtöbb rivális előtt jelentős) jelenthet-e komoly hátrányt, hogy minden rangadót idegenben játszik a csapat?
– Ez ismét ugyanannak a kérdésnek egy másik aspektusa: nyilvánvalóan, hazai pályán játszani minden csapatnak kedvezőbb, különösen ott, ahol a csapatot komoly létszámú szurkoló biztatja. Ősszel többször élvezhettük a hazai pálya előnyét, tavasszal ennek megfelelően kevesebb alkalommal tehetjük ezt meg. A versenysemlegesség és a játék tisztasága ezt követeli meg, az esélyek kiegyenlítődnek.

– Miután bejelentették az átépítés ütemét, nem vetődött fel, hogy a Ferencváros elleni, november végi rangadónak (amelyet eredetileg stadionbúcsúztatónak szántak) visszacserélik a pályaválasztói jogát?
– De, felvetődött ez a lehetőség is, de a két klub végül abban állapodott meg, hogy a mérkőzés időpontját nem módosítják ismét.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik