NB I

Vidi-Fradi: egyik tábor se megy ki?

Közleményt adtak ki a fehérvári ultrák, nem egyértelmű a megfogalmazás, de alighanem kihagyják a vasárnapi, FTC elleni rangadót.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Könnyen lehet, hogy az őszi szezon utolsó rangadóján egyik fél szurkolótábora sem lesz ott a lelátón. A Sóstói Stadionban vasárnap játsszák a Videoton-Ferencváros mérkőzést. A hazai tábor, a Red Blue Devils eredetileg stadionbúcsúztatóra készült a meccsen, hiszen úgy volt, hosszú ideig ez lesz a Vidi utolsó hazai mérkőzése. Ám a múlt héten kiderült, a Sóstói Stadion felújítása csak nyáron kezdődik, így még tavasszal is lesz négy hazai bajnokija a listavezetőnek.

Nem tudjuk, ez mennyiben játszik szerepet az ultrák csalódottságában (a méltónak szánt koreográfiákra komoly pénzt költöttek), illetve mennyiben befolyásolja őket az MLSZ-szel tartó konfliktus a szurkolói regisztráció ügyében, de a mai kiadott közleményük, melyet a honlapjukon jelentettek meg, azt sejteti, nem mennek ki a meccsre.

Ez esetben egyik csapat tábora sem lesz jelen a szezonzáró rangadón, hiszen a Fradi-ultrák már régebb óta bojkottálják csapatuk mérkőzéseit a szurkolói regisztráció és saját vezetőségük elleni tiltakozásként.
Az RBD közleményét az alábbakban eredeti terjedelemben és változtatások nélkül közöljük:

Barátaink, szurkolótársaink, Vidisták! Nehéz szituáció alakult ki, és szeretnénk röviden informálni Benneteket!

Mint tudjátok, a hétvégi, Ferencváros elleni meccsre mi is sokat készültünk. Valami nagyot akartunk létrehozni, legalább olyan emlékezeteset alkotni a lelátón – talán utoljára – mint amilyen emlékezetes ősz van szeretett csapatunk mögött!

Több heti előkészület, a stadion búcsújának a méltó megoldása, sok-sok órányi munka, s több százezer forint beruházása után azonban a héten több olyan döntés is született, mely indokolatlan és méltánytalan velünk szemben.
Folyamatosan dolgoztunk a megoldáson, több kompromisszumos javaslatot is el tudtunk volna fogadni, azonban sajnos jelen pillanatban úgy néz ki, nincs meg a közös nevező.

Nehéz szituáció alakult ki, olyannyira hogy – nem titok – csoporton belül is különböző vélemények vannak a megoldást illetően. Üzenjük azoknak, akik erre apellálnak, hogy 22 év egysége és szervezettsége nem bomlik meg!

Szeretnénk a csapat mellett lenni vasárnap, szerettük volna egy feledhetetlen látvánnyal hozzásegíteni a fiúkat a győzelemhez. Ám a lelátói életet olyan erők akarják irányítani, akik nem ezen nőttek fel, nem készítettek még egy látványt sem, nem áztak, fáztak akár kietlen domboldalakon, nem tudják, hogy mit is jelent egy lokálpatrióta közösségnek a labdarúgás, a VIDEOTON.

Továbbra is bízunk benne, hogy a most kifejezetten fájó, rövid távon hozott áldozatokra hosszabb idő múlva csupán egy-egy kellemetlen kisiklásként emlékezünk majd!

Bízunk abban is, hogy a sok munka, pénz, energia, amit a látványba fektettünk egy napon megvalósulhat! Hiszen 22 év alatt számtalanszor bizonyítottuk, hogy látványok terén a legmagasabb szintet képviseljük az országban.

Olvasói sztorik