NB I

Vajdasági fiatalt hívott a Fradi

Az Újpest és a Ferencváros is érdeklődött a Spartak Subotica jobbhátvédje, Farkas Dániel iránt.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Habár csak 13 évesen kezdett focizni, a felsőhegyi származású Farkas Dániel már 16 évesen bemutatkozott a Zenta csapatában. Manapság már 21 éves, és értése szerint lassan eljön az idő, hogy új kihívásokkal nézzen szembe. A szerbiai Szuperliga egyetlen magyar játékosa iránt – aki a szabadkai Spartacus színeiben jobbára jobbhátvédként immár rendszeresen megkapja a lehetőséget – már az előző idény végeztével a Ferencváros és az Újpest is érdeklődött, de akkor csapata nem akarta elengedni – írja a vajdasági Magyar Szó.

A jelenlegi idény végén, de legkésőbb 2016 nyarán viszont már szeretne továbblépni, mert úgy érzi, Szerbiában már nem fejlődhet olyan mértékben, mint amilyenben szeretne. Az egészséges magabiztossággal felvértezett fiatalember úgy fogalmazott: az álma, hogy egyszer a Barcelona játékosa legyen, de a realitás azt mondatja vele, hogy néhány év múlva valamelyik német vagy spanyol középcsapat labdarúgója lehet, ezt tartja elérhető célnak. Mivel a magyar válogatottnak éppen a jobbhátvéd pozícióján vannak a legnagyobb gondjai, ha Magyarországon játszana, könnyebben a szövetségi kapitány látókörébe kerülne, ami azért lenne kiváló dolog, mert mindig is vágyott arra, hogy egyszer válogatott szinten is bemutatkozhasson.

– A legnagyobb erősségem a szélsőjáték, sokat segítek a támadásokban, jók a beadásaim. A gyengeségem sajnos a védekezés, fejjel nem vagyok a legjobb, de fejlesztem, sokat gyakorolok. Mindenben fejlődtem, sokat tanultam, rengeteget javult a játékom, de talán a legfontosabb, hogy fizikailag sokat erősödtem, taktikailag is felkészültebb vagyok.

Farkas előbb Magyarországra menne, mert ott az NB II-ben is nagyobbak a bérek, mint a szerbiai Szuperligában, ráadásul a klubok sokkal rendszeresebben rendezik a kötelezettségeiket, az infrastruktúra, a rendszer sokkal fejlettebb.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik