NB I

Szentes: Minimális cél a gólszerzés

A szombathelyiek vezetőedzője szerint az MTK az egyik legstílusosabban futballozó magyar csapat.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Vasárnap délután az MTK együttesét látja vendégül a Szombathelyi Haladás az élvonal 14. fordulójában. A hazaiak az utóbbi időszak gyenge formája és a Nyíregyháza elleni 0-2 után lecsúsztak a táblázat utolsó helyére, és nem lesz egyszerű dolguk a legutóbb az Újpesttől vereséget szenvedő, de második helyezésüket így is megőrző kék-fehérek ellen.

Szentes Lázár, a Haladás vezetőedzője a sajtótájékoztatón elmondta, hogy folyamatosan fejlődik a csapat, és bízik benne, hogy ez már eredményekben is megmutatkozik.

– Nyilván az eredmények még nem mutatják, de a statisztikák és az elemzések alapján már fejlődött a csapat. Kicsit előreléptünk játékban, bizonyos védekezési és támadási elemekben is. Elég nagy helyzetünk is volt, de sajnos kihagytuk. Kettő-nullra kikaptunk, de a játék képe már egészen más volt. Bízunk benne, hogy ezt a folyamatot tudjuk folytatni – kezdte Szentes Lázár.

– Az MTK a második helyen áll. Melyek az erősségeik és gyengéik?
– Az MTK az egyik legstílusosabban játszó magyar csapat. Évtizedek óta hasonló stílusban futballoznak, építkeznek a hagyományaikra. A játékosállományukban nyilván vannak hullámzások, amelyek kiesést is eredményeztek, azóta azonban újra visszajöttek az élvonalba. Az egyik legjobban passzoló csapatról van szó. Fel kell készülni arra, hogy ezt megakadályozzuk, és úgy kell játszanunk, hogy ebből építkezve helyzeteket alakítsunk ki, és gólokat szerezzünk.

– Az elsődleges cél, hogy gólt rúgjon végre a csapat, vagy most már nyerni kell?
– Értelemszerűen gól nélkül nem tudunk nyerni. Ha eggyel nyerünk, az is jó, ha kettővel, az még jobb. Minél több találatot szerzünk, annál elégedettebb vagyok, mert az a legnagyobb szívfájdalmam, hogy az előző két mérkőzésen nem tudtunk az ellenfél kapujába találni. Az a minimális célunk, hogy legalább gólt szerezzünk, az ezzel járó pont, pontok pedig értelemszerűen a kitűzött célok közé tartoznak.

– Egyénileg kit emelne ki a kék-fehérektől?
– Nagyon erős a csapatjátékuk. Nyilván vannak jó játékosaik, főleg középpályán és a támadósorban, de hátul sem gyengék, Poór Patrik most került be a válogatott szűk keretébe. A középpályájuk kifejezetten erős a három válogatott szintű labdarúgóval. Elől ott van Torghelle és Hrepka, de sorolhatnám őket… Nem érdemes ezzel foglalkozni, mert csapatszinten is erős gárdáról van szó.

– Kikre nem számíthat a vasárnapi találkozón?
– Kezd javulni a helyzetünk. Katona Máténak Achilles-ín sérülése van, rá biztosan nem számíthatok, valamint Medgyes Zoltán továbbra sem áll a rendelkezésemre. Nagy Olivér is elkezdte a munkát, limitáltan már a csapattal edzett. A nyíregyházi túrát betegség miatt kihagyó Jagodics Márk is tudott már edzeni, csakúgy, mint Iszlai Bence, Szakály Attila és Németh Márió.

Olvasói sztorik