NB I

Vérét adta a sikerért a Diósgyőr

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Diósgyőr – Nyíregyháza 2-1

Tomiszlav Szivics, DVTK: – Nekünk még soha nem volt könnyű egyik meccs sem. A három pontért a vérünket kell adnunk, úgy, ahogy ma is. Boldog vagyok amiatt, hogy ilyen jó meccset játszottunk, remélem, több hasonló összecsapás is lesz az NB I-ben. Egy ilyen jó hangulatú meccshez kellett egy jó Nyíregyháza is, ebből a szurkolók profitálhattak. Visszakerültünk a korábbi ritmusunkba, nagy gratuláció jár ezért a játékosaimnak, akik szívüket, lelküket kitették ma. A Nyíregyháza szervezetten védekezett, nem volt könnyű dolgunk. Muszáj volt nyerni, sikerült, gratulálok a csapatnak! A Nyíregyházának további sok sikert kívánok, jó csapatuk van!

Mátyus János, Nyíregyháza: – Vereség után az ember nem szokott ilyet mondani, de nem vagyok szomorú. A vereség persze fáj egy ilyen nagy múltú meccsen, csodát tehettünk volna, közel is voltunk hozzá. Azonban nem érdemtelenül nyert a Diósgyőr. Agresszívak, kemények voltunk, de kicsit előrébb jár nálunk a DVTK. Nem fáradtunk el a végére sem. A kiállítás nem tudom, mennyiben befolyásolta az eredményt, ezzel nem is foglalkoznék. A legfontosabb az, hogy a csapatom olyan karaktert mutatott, mint ami engem is jellemzett futballistaként. Az út, amire léptünk jó. Eltelt három meccs, szereztünk három pontot, de azt az öltözőben is el fogom mondani, hogy a következő mérkőzésünkön mindenképpen nyernünk kell.


Sz. Haladás – MTK 0-3

Szentes Lázár, Haladás: – Nem vigasztal, hogy olykor-olykor jobban játszottunk, nem pontozásos játék a labdarúgás. Ismételten beigazolódott a régi futballbölcsesség: ha nem rúgod, kapod. Ha rúgunk gólt, legalább az egyik pont megvan, de Nyíregyházán is ez történt, büntetőből sem tudtunk betalálni. Bármilyen mondatot kezdünk „ha”-val, a végeredmény null-három. Van jócskán feladat, össze kell szedni a társaságot, nem adtuk még fel. Az első félidőben nagyon is támadtunk, de lélektanilag nagyon jelentős volt, hogy az első jól eltalált MTK-lövés gól lett. Utána is próbálkoztunk, de a második félidőben már nem voltunk elég fittek a góllövéshez.

Garami József, MTK: – Azért nem cseréltem le Torghellét, mert pont szöglet következett, és tudjuk, hogy ő jól fejel, veszélyes a kapura, bár most nem fejjel érte el a gólt. Ilyen a foci, ez most bejött. Az a gól eldöntötte a meccset. Ritkán fordul elő ilyen. Jól játszott a Szombathely, az első félidőben nagy iram volt. Ez nagyon kivehette a csapatokból a szuflát, ekkor nagyon jó volt a Haladás. A játékosaimat viszont dicséret illeti, mindent megtettek a sikerért, és tudtunk is nyerni.


MVM-Paks – Lombard Pápa 3-0

Csertői Aurél, Paks: – Annak ellenére, hogy a pálya talaja hagyott némi kívánnivalót maga után, és így nehéz volt eljutni az ellenfél kapujához, azt kell mondanom, hogy sima volt a mérkőzés. Végig uraltuk a játékot, a széleken bontottuk meg folyamatosan a Pápát. Idő kérdése volt, hogy mikor fogunk gólt rúgni, és amikor ez sikerült, akkor el is dőlt a mérkőzés. Fiataljaink bizonyítani szeretnének, és bár van hova fejlődniük, mégis jó látni, ahogy beszállnak. Azt gondolom, hogy az eddig megszerzett huszonhat pontunk igazán remek teljesítmény. De nem bízzuk el magunkat, továbbra is koncentrálunk, és szeretnénk még pontokat gyűjteni.

(forrás: paksifc.hu)

Kovács László, Pápa: – Nehéz erről a meccsről beszélnem. Egyebek mellett azért is, mert úgy érzem, nem kaptunk egyenlő feltételeket. Régóta benne vagyok a futballban, de olyanról még nem hallottam, hogy a játékvezető a mérkőzés előtt azt mondja, vigyázzon magára Szasa Popin, mert kiállítja… Csak ismételni tudom magam, ilyennel még nem találkoztam pályafutásom során. Döntő volt, hogy ki rúgja az első gólt – sajnos nem mi rúgtuk. Kíváncsi leszek a tizenegyest megelőző szituációra, szeretném megnézni a felvételt. Ha nem volt jogos a büntető, azt kell mondanom, hogy a bíró belenyúlt a mérkőzésbe. Azt ugyanakkor elismerem, hogy az első gól után dominált a Paks.


Debreceni VSC – Dunaújváros PASE 2-0

Kondás Elemér, DVSC: – Annak ellenére, hogy nagyon szervezett ellenféllel játszottunk, lehetett volna nagyobb is a különbség, emiatt van bennem hiányérzet. Jól kezdtünk, rögtön ziccerrel nyitottunk, ha azt belőjük, akkor más a meccs kimenetele. Az ellenfél jól sáfárkodott a megszerzett labdákkal, ebből volt is egy óriási ziccere, amit a kapusunk bravúrral védett. Sok pontrúgást végezhettünk el, a második félidőt még inkább mi uraltuk. Örülünk a két gólnak – igaz, hogy lőhettünk volna többet is, de ez végigkíséri az őszünket, hogy sok helyzetet hagyunk ki. A győzelem volt a legfontosabb.

Dobos Barna, DPASE: – Nem érzem úgy, hogy nem tanúsítottunk nagy ellenállást. Az első félidő főként arról szólt, hogy ki tudja megszerezni a vezetést. Érzésem szerint a legnagyobb ziccer előttünk volt a meccsen. Sajnos ezt nem sikerült kihasználni. Az ellenfél pontrúgásból szerezte a góljait. Nagy nyomást helyezett ránk az ellenfél. Sokszor pontatlanok voltunk, emiatt szorultunk be – kapkodtunk, illetve pontatlanok voltak a felpasszaink, oldalpasszaink.


Pécsi MFC – Győri ETO 0-3

Kulcsár Árpád, Pécs: – Elég nehéz ilyenkor mit mondani, hiszen két súlyos egyéni hibából kaptuk az első két gólt, olyan helyzetekből, amire felkészültünk. Tartom a hátamat a csapat miatt, azonban a futballistáinknak rá kell jönni arra, nem csinálgatni és focizgatni kell, hanem csinálni és focizni. Felkészültünk a Győr játékából, tudtuk, hogy veszélyesek a szögleteknél, a szabadrúgásoknál, mégis többször belehibáztunk, így az ETO megérdemelten nyerte meg a találkozót.

Fórián Zsolt, Győr: – Uraltuk a meccset, jó időben szereztük a gólokat, játékosaink remek hozzáállással futballoztak. Voltak hibáink is, de a legfontosabbat elértük, megszereztük a három pontot. Azt kértem a játékosoktól, hogy legyen sokat nálunk a labda, és kapott gól nélkül zárjuk a találkozót. Úgy vélem megoldottuk a feladatot.


Újpest – Puskás Akadémia 1-1

Nebojsa Vignjevics, Újpest: – Nem vagyok boldog. A végeredmény miatt csalódott vagyok, viszont szerintem jó meccset játszottunk, legalábbis ami a második félidőt illeti. A mérkőzés előtt is azt mondtam, hogy a Puskásnak van néhány tapasztalt, minőségi futballistája, akik megnehezíthetik a dolgunkat. Így is történt az első játékrészben. Nagyon szervezetten, fegyelmezetten védekezett ellenfelünk. A másodikban több labdát szereztünk a középpályán, agresszívebben játszottunk. Megvoltak a lehetőségeink a gólszerzésre. Gratulálok Benczés Miklósnak és a játékosaimnak is!

Benczés Miklós, Puskás FC: – Pontosan egy éve ugyanitt ültem, kísértetiesen hasonló meccset játszottunk, mint most, csak akkor három-három lett a végeredmény. Tavaly is mi vezettünk, és a koreográfia ezúttal sem változott: ma is fölénk kerekedett az Újpest a második félidőben. Bravúros eredményt értünk el, elégedett vagyok az egy ponttal, hiszen Újpesten nagyon komoly csapat formálódott Nebojsa Vignjevics irányítása alatt.

(forrás: ujpestfc.hu)


Kecskeméti TE – Videoton 0-0

Bekő Balázs, Kecskemét: – Amire készültünk, hogy nagy taktikai csatára késztessük a Videotont, a pálya minden négyzetcentiméterén harcoljunk, az bejött. Igazán nagy helyzete nem is volt a Vidinek, lecsorgó labdák után veszélyeztetett csak. Igaz, ebbe a játékba mi is elfáradtunk, de az első félidőben voltak nagyon komoly lehetőségeink. A második játékrészben, főleg a kiállítás után egy ilyen jó csapat ellen meg kell becsülnünk az egy pontot, nem rohantunk fejjel a falnak. A végén olyan játékosokat akartam fent hagyni, akiben még volt energia. Bebeto kicsit felőrlődött, őt ezért cseréltem le. Ez a csapat sikere volt.

Joan Carrillo Milan, Videoton: – Szögezzük le, a téli bajnok nem nyer semmit sem! A mai meccsen az történt, amire számítottam: nagyon masszívan védekező ellenféllel találkoztunk. Ennek ellenére a fiúk jól dolgoztak, bőven volt helyzetünk, de nem találtunk be. Mindent megtettünk a sikerért, a munkával elégedett vagyok.


Bp. Honvéd – Ferencváros 2-3

Csábi József, Honvéd: – A második félidő első öt percében elszalasztottuk a győzelmet. Nagyon sokat tettünk a sikerért, kettő-kettő után is meg akartuk nyerni a meccset. A nyolcvannyolcadik percben kikaptunk egy tizenegyessel, ezt nem véleményezem, akkor, amikor nekünk állt a találkozó. Nehéz ilyenkor bármit is mondani, több volt ebben az összecsapásban. Ez már az én csapatom volt, múlt héten is ezt játszottuk a Fradi ellen, megfojtottuk a játékukat. Ma ez nem sikerült annyira, mint a kupameccsen, de domináltunk, erőszakosok voltunk, ám az előretolt védekezésbe belefáradtunk. Nem voltak olyan lehetőségeink a kispadon, mint a Ferencvárosnak.

Thomas Doll, FTC: – Két arcunk volt ma: nagyon rossz első félidő után nagyon jó másodikat mutattunk. Ezzel is – csak úgy, mint a debreceni meccsel – megmutattuk, hogy az élvonalhoz tartozunk, tudunk futballozni. Kihasználjuk a kéthetes szünetet, és felkészülünk a Videoton elleni rangadóra.

Olvasói sztorik