NB I

Hegedüs: Háromesélyes meccs lesz

Az Újpest elleni készülő MTK kapusa szerint a kevés kapott gól az egész csapat érdeme.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Az MTK joggal lehet büszke az idei teljesítményére. Azzal, hogy legyőzték a Puskás Akadémiát, sorozatban már a hetedik győzelmüket könyvelhették el. Érdekesség, hogy tavasszal pontosan ugyanilyen szériát produkáltam. Apró szépséghiba, hogy akkor a kiesés elől menekültek, az idei szezonban viszont tíz győzelem mellett két vereség az eddigi mérlegük. A fővárosi kék-fehérek védelme is jól zár idén, hiszen az utolsó hat mérkőzésükön ötször érintetlen maradt a hálójuk. Némileg beárnyékolja ezt a sorozatot, hogy az MTK szerdán kiesett a Magyar Kupából a másodosztályú Szolnok ellen.

Vasárnap ismét az NB I-ben lép pályára Garami József legénysége: az Újpest lesz az ellenfél a kispesti albérletben. Két hasonló stílusú csapat méri össze erejét, tehát érdekes találkozónak ígérkezik…

A Rangadó.hu megkeresésére az MTK kapusa, Hegedüs Lajos beszélt a csapat meneteléséről, illetve a Magyar Kupából való kiesésről.

– Miben hasonlít, illetve különbözik a mostani időszak és a tavaszi hetes sikerszéria?
– A legfontosabb különbség, hogy teher nélkül tudunk játszani. Tavasszal a kiesés veszélye fenyegetett minket és addig nem is nyugodtunk meg, amíg matematikailag nem biztosítottuk a bennmaradást. Most ősszel sokkal felszabadultabban, de keményen és koncentráltan futballoztunk – mondta Hegedüs Lajos.

– A legutóbbi hat bajnokiból ötször maradt érintetlen a hálójuk. Nagyon ritka az ilyesmi idehaza…
– Igyekszünk mindig kapott gól nélkül lehozni az adott mérkőzést. Az az igazság, hogy az egész csapaté az érdem, mert már a csatárok elkezdik a védekezést, illetve a szélsők is visszazárnak. Ha a középpályások nem szerelnek, akkor a védelem is nagyobb gondban lenne. Igazi csapatmunka, akár a góllövés. Természetesen nagyon örülünk neki, hogy kevés gólt kapunk és ezt szeretnénk tovább folytatni, mert ez a győzelem egyik alapja. Nagy dolog és jó ómen, ha egy csapat több meccset is egy-nullra tud megnyerni.

– Szerdán nagy meglepetésre kiestek a Magyar Kupából a Szolnok ellen. Sajnálja, hogy nem ön védett? Hogy látta a meccset a cserepadról?
– A helyzetek alapján nekünk kellett továbbjutnunk. Természetesen minden meccsen szeretnék játszani, de Józsi bácsi már a bajnokság előtt leszögezte, hogy Federico Groppioni fog védeni a kupákban, én pedig a bajnokságban, és ehhez tartja is magát. Ez azért jó dolog, mert mindenkinek meccsben kell lennie, hiszen akármikor jöhet egy sérülés, amikor azonnal be kell ugrani. Annak is tudok örülni, ha ő jól véd, és most jól védett.

– Mit vár a vasárnapi Újpest elleni bajnokitól?
– Igen, tényleg ragadó lesz, tehát háromesélyes mérkőzésről beszélünk, amelyen bármi megtörténhet. Mindkét csapatnak masszív a védelme és gyorsak a támadásai. Érdekes, közönségszórakoztató találkozóra számítok. Természetesen szeretnénk megszerezni a három pontot.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik