NB I

A Megyeri úton már a dobogóról beszélnek

A másodosztályú Ajka ellen kínkeservesen, tizenegyesekkel jutott tovább a Magyar Kupában az Újpest, de legalább nem bukott el – ellentétben több élcsapattal. Litauszki Róbert, a lila-fehérek játékosa tanulságosnak mondja a kupameccset, a tapasztalatokat pedig már az MTK elleni rangadón kell hasznosítani.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

– Más pozitívumot nem is nagyon tudnék említeni a kupameccsünkkel kapcsolatban, csak azt, hogy továbbjutottunk. Rossz felfogásban és rosszul is játszottunk. Remélem, tanulságos lecke volt ez a számunkra, hogy egyetlen ellenfelet sem szabad lebecsülni – mondta a Rangadó.hu megkeresésére Litauszki Róbert. – Az edzőnk is említette, hogy nem volt megfelelő a hozzáállásunk. Sajnos ez jellemző volt ránk korábban is, egyik-másik bajnoki meccsen, hogy ha papíron kicsit gyengébb ellenféllel találkoztunk, nem sikerült úgy játszanunk, amit elvártak tőlünk.

A Magyar Kupa hivatalosan nem élvez prioritást Újpesten, de Litauszki szerint mégis különleges mindannyiuk számára, hiszen címvédőként indultak neki az idei sorozatnak.

– Szerintem mindenkinek megvan a belső motivációja, hogy odaérjünk idén is a döntőbe, mert fantasztikus lenne ismét átélni azt az ünneplést, amit tavaly – mondja erről a hátvéd.

A legjobb nyolc között mindenesetre ott vannak az újpestiek, most tehát ismét koncentrálhatnak a bajnokságra. Vasárnap az a veszély aligha fenyegeti őket, hogy nem veszik elég komolyan az ellenfelet, lévén, hogy a második helyen álló, a győzelmeket szinte halmozó (igaz, a kupától szerdán váratlanul elbúcsúzó) MTK következik. Tegyük hozzá, az Újpestnek kevesebb veresége van, mint a kék-fehéreknek, ám az egymás után hat bajnokit nyerő Garami-csapat így is kilenc ponttal szerzett náluk többet.

– Az egyik legjobb formában lévő, és hozzátenném, szerintem a legegységesebb magyar csapat lesz az ellenfelünk, nagyon összetartó társaságnak tűnnek a számomra. A sok egy-nullás győzelmük is azt jelzi, hogy nagyon tudnak küzdeni. Náluk játszik Kanta Józsi, a magyar mezőny egyik legjobb játékosa, őt ki kell vennünk a játékból, ez lehet az egyik kulcs. De rajta kívül is gyors, technikás játékosaik vannak. Nem lesz könnyű dolgunk.

Az MTK már talán kezd hozzászokni, hogy idén nem játszhat valódi hazai pályán a stadionja átépítése miatt, de az az újpestiek számára is szokatlan lehet, hogy egy harmadik klub, a Honvéd pályáján kerül sor a találkozóra. Litauszki Róbert szerint ez nem kardinális probléma.

– Így is, úgy is idegenben lennénk, teljesen mindegy, hogy a Bozsik-stadionban lesz a meccs a Hidegkuti helyett, ez nem befolyásol minket. Nem tudom, mi a helyzet most a szurkolókkal, de remélem, minél többen eljönnek, mert egy rangadón óriási segítséget jelenthetnének nekünk – utalt az ultrák bojkottjára a játékos.

Az Újpest egyetlen vereséggel, egy pontnyira a dobogótól, az ötödik helyen áll a táblázaton. A bajnokság féltávjához közeledve már előrefelé tekintgetnek a Megyeri úton.

– Evés közben jön meg az étvágy, most már szeretnénk odaérni a harmadik helyre, ennek a csapatnak meg lehet rá az esélye. Ezért fogunk küzdeni vasárnap is – tette hozzá Litauszki Róbert.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik