NB I

Fejben és fizikálisan is nehéz lesz

Gaál Bálint sérülése nem komoly, és már a Nyíregyháza elleni hatpontos meccsre koncentrál.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

A múlt héten edzőt cserélt az élvonalban pillanatnyilag kiesőhelyen álló Haladás. Artner Tamást a csapatot korábban már irányító Szentes Lázár váltotta, ám a vasárnapi, Győri ETO elleni debütálás nem sikerült jól: a szombathelyiek az első félidő hajrájában kapott két góllal odahaza 2-0-ra kikaptak. A csapatnak nincs sok ideje a bánkódásra: szombaton Nyíregyházán lép pályára, az elmúlt héten szintén edzőt cserélő, ugyancsak nyolc pontot gyűjtő újonc otthonában.

Gaál Bálint, a szombathelyiek támadója végigjátszotta a Győr elleni találkozót, annak ellenére, hogy a hetedik percben kisebb sérülést szenvedett: egy szerencsétlen párharc során Michal Svec rúgta fejbe, minek következtében felszakadt a bőre. A húszéves játékos a Rangadó.hu megkeresésére elmondta, gyakorlatilag adtak két gólt a Győrnek, és ezt a hátrányt már nem sikerült ledolgozni.

– Elég nagy rúgást kapott a fejére, hogy van?
– Szerencsére semmi probléma nincs, csak egy kisebb seb maradt az eset után, komolyabb gondom nem volt vele. Edzést sem kellett kihagynom, bár a hetet pont a fejjáték gyakorlásával kezdtük, így végül csak félmunkát tudtam végezni az első edzésen – mondta Gaál Bálint.

– A mérkőzés miatt viszont fájhat a fejük. Rövid idő alatt kaptak két gólt, ez döntötte el a Győr elleni meccset?
– Sajnos ilyen a labdarúgás, ha az egyik fél hibázik, azt a másik kihasználja. Gyakorlatilag rúgattunk két gólt az ETO-val. Az ellenfél kihasználta a hibáinkat, de ugyanez nekünk nem sikerült a másik oldalon – pedig volt rá lehetőségünk.

– Ön ismét inkább a széleken bukkant fel, onnan került helyzetbe. Csatárként mennyire új önnek ez a szerepkör?
– Nem újdonság számomra, gyakorlatilag Sopronban és Ajkán, a korábbi csapataimnál is ilyen poszton játszottam. Jobb oldalon, középen vagy a bal szélen kaptam helyet a támadósorban. Ez nem okoz problémát, szeretem ezt a szerepkört.

– Hétvégén Nyíregyházán szerepelnek. Fejben vagy fizikálisan lesz nehezebb az a meccs?
– Ezt nem tudom megmondani. Az biztos, hogy mentálisan és fizikálisan is nehéz lesz. Azonban mindegy, hogy milyen kemény meccs vár ránk, egyszerűen nem szabad kikapni. Sajnos úgy alakult, hogy kiesési rangadó lesz, amit természetesen meg akarunk nyerni, úgy, ahogy az ellenfél is.

Olvasói sztorik