NB I

A pécsi Uzoma életveszélyben volt

A PMFC nigériai védője az orvosok szerint nagyon szerencsés, hogy életben maradt.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Nem túlzás, ha azt írjuk: Eke Uzoma nemrég életveszélyes állapotban feküdt a pécsi kórházban. A védő október 12-én hasi fájdalmakkal került kórházba, ahol rögtön bent tartották, a vakbele ugyanis perforált, ezért rögtön műteni kellett. Ráadásul több másik szerve is veszélybe került, ezért napokig az életéért küzdött. Ami azóta történt vele, az egy kisebb csoda – írja a PMFC honlapja.

– Csak másfél hete engedtek ki a kórházból, az orvosok állandóan azt hajtogatták nekem, hogy hihetetlenül szerencsés vagyok. Akkor fogalmam sem volt, mi történik velem, csak vittek egyik teremből a másikba. Utólag közölték, százból csak két ember él túl egy ilyen károsodást, mert a vakbél-perforáció után még tüdőgyulladást is kaptam. Isten velem volt, ezért minden nap hálát adok neki, hogy megmentette az életem – mesélt a kalandjáról Uzoma.

A középpályást a betegsége sem változtatta meg. Korábban úgy tűnt, hogy csak jövő év elején csatlakozhat a csapat edzéseihez, de ő már november végén pályára akar lépni.

– A legutóbbi tesztemen minden rendben volt, csütörtökön még vár rám egy kivizsgálás, és ha az orvos engedi, én már pénteken tornáznék egy kicsit. Lassanként pedig egyre erőteljesebb mozgásokba kezdenék. Teljesen jól érzem magam, de csak akkor erőltetném meg a testemet, ha erre a szakemberek is engedélyt adnak. Tudom, hogy nem vehetem fél vállról ezt a helyzetet, pedig a dokiknak már két hete azt mondtam: engedjenek ki, mert játszani akarok a Fradi ellen. Nagyon rossz érzés volt tehetetlenül feküdni, mert tényleg hozzá akarom tenni a magamét a csapat teljesítményéhez. Most azon dolgozom, hogy minél hamarabb visszatérhessek a többiek közé – mondta Eke Uzoma.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik