NB I

Sándor György: Nincs mit átértékelni

Tíz győzelem után kapott ki a listavezető Videoton a Debrecen elleni rangadón, de a csapat kapitánya szerint ettől még ugyanolyan értékes az eddigi munkájuk és önbizalommal telve mennek Paksra.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Sándor György szerint azért volt könnyű túltenni magukat a vereségen, mert ugyanúgy mindent megtett a csapat a győzelemért, mint az előző fordulókban. Ráadásul a Vidi továbbra is vezeti a bajnokságot és Joan Carrillo vezetőedző szerint sem tértek le a jó útról.

– Foglalkoztak még valamennyit a hét első edzésein a Debrecen elleni vereséggel és a veretlenségi sorozat megszakadásával?
– Úgy érzem, nem az a rendkívüli, hogy kikaptunk a Debrecentől, hanem az, hogy előtte tízből tíz meccset nyertünk – válaszolta a Rangadó.hu kérdésére Sándor György – A vereség minden csapat életében benne van, nem azt kell úgymond kezelni tudni, hogy tizenegy meccsből egyet elveszítünk, hanem azt kellett, hogy előtte folyamatosan győztünk. Ezért nincs semmilyen válságstáb és nincs válsághelyzet. Szerintem ezt a mérleget bárki elfogadná, ha a bajnokság előtt azt mondják, tizenegy meccsből tízet nyerünk, mi is aláírjuk.

– Mi lehet az oka, hogy a Debrecen most már sorozatosan kifog a Vidin, bármelyik szakaszában találkoznak a bajnokságnak?
– Nem tudok rá különösebb magyarázatot. Az biztos, hogy jó csapat, és azt a taktikát, amit ellenünk rendre kitalálnak, meg is valósítják. Kevés helyzetből is eredményesek. Nem emlékszem rá, hogy valaha is lefociztak volna bennünket, egyszerűen egy biztos védekezésből építkeznek. Kicsit talán fel is adják a saját stílusukat ellenünk. És ez be szokott jönni. Mi ugyanúgy próbáltuk a saját stílusunkat játszani, dominálni, helyzeteket kialakítani – de benne van, hogy egy ilyen jó csapat megkontráz minket. És két helyzetből lőttek két gólt. Lehet, hogy majd egyszer mi is ezt a módszert választjuk, hátha bejön – persze, ez csak vicc volt, nem szeretnénk változtatni a stílusunkon.

– Nem nagyon tudtak helyzeteket kialakítani a második félidőben. Ha Nikolics Nemanja játszik, máshogy is alakulhatott volna?
– Mi számít helyzetnek? A Debrecennek sem volt helyzete, mégis rúgott két gólt. Lehetőségeink voltak nekünk is, szögletek, beadások, szabadrúgás, vitás esetek – ha a Loki tudott ennyi lehetőségből két gólt rúgni, mi is rúghattunk volna akár. Feczesin Robit is nagyon jó csatárnak tartom, még ha kicsit más stílusú is, mint Nikó – szerintem nem a hiányzók miatt nem nyertünk. A Debrecen tökéletesen megvalósította a stratégiáját és végül egy ikszes meccsből jobban jött ki. Úgy érzem, egy-egy pont illette volna meg mindkét csapatot.

– Joan Carrilo azt nyilatkozta a találkozó után, hogy büszke a csapatra, mert nem adta fel a meccset egy pillanatra sem. Az öltözőben mi hangzott el a találkozóval kapcsolatban?
– Joan nekünk annyit mondott: sok csapatnál vereség esetén elkezdik átértékelni az addigi munkát, keresni, hol hibáztak – ő viszont úgy gondolja, és mi is pontosan így vagyunk vele, hogy jó munkát végeztünk, attól, hogy tizenegy meccsből egyet elvesztettünk. Ugyanígy kell tovább dolgoznunk. Nincsen semmi gond, egy napig még gondolkodtunk a történteken, most pedig már a Paksra készülünk. Úgy látom a srácokon, hogy ezzel tényleg mindenki így van. Önbizalommal megyünk Paksra, senkiben nem dőlt össze a világ. Viszont mindenképpen szeretném kérni, hogy essen szó a szurkolóinkról: fantasztikusak voltak, és nem csak az ultrák, hanem az egész stadion, a vereség ellenére is megtapsoltak, biztattak minket. Ez nagyon jólesett a csapatnak és sok energiát ad nekünk a továbbiakhoz.

Olvasói sztorik