NB I

Horváth Ferenc megtörné a prikézsiát

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Győri ETO – Újpest 0-0

Horváth Ferenc, Győr: – A minimális célkitűzést elértük, az Újpest nem tudta játszani a játékát és nem kaptunk gólt. Jó lett volna gólt lőni. Lehet, edzés helyett jósnőhöz kellene járni, hogy levegye a prikézsiáta csapatról. A helyzeteink most is megvoltak. Azok alapján közelebb álltunk a győzelemhez. Két jó csapat feszült egymásnak, de inkább a küzdelem dominált, mint a szép játék.

Nebojsa Vignjevics, Újpest: – Boldognak tűnök, de nem vagyok az, igaz, a játékunk alapján elégedettek lehetünk az egy ponttal. Sok labdát veszítettünk a középpályán, nem igazán voltak lehetőségeink. Rudolf, Strestík és Martínez is veszélyes volt a kapunkra, több lehetősége volt a Győrnek.


Videoton – Debrecen 1-2

Joan Carrillo Milan, Videoton: – Nagyon jól védekeztünk egy remek csapat ellen. Támadásban is bőven voltak lehetőségeink, de a foci az ilyen, van, amikor sokkal több helyzeted van, mint az ellenfélnek, mégsem sikerül nyerni. Ma szinte minden ellenünk játszott. Sajnos Nikolicsot betegség miatt nélkülöznünk kellett. Viszont van másik csatárunk Feczesin Róbert személyében. Benne ugyanúgy bízok, mint házi gólkirályunkban, de tény, Nikolics kiesése nagy veszteség a csapatnak.

Kondás Elemér, Debrecen: – Már nagyon szépen jöttük kifelé a gödörből, az elmúlt hetek sikerei mellett azonban ez a mai volt a legfontosabb. Ez tud adni a csapatnak egy lökést, amivel kint vagyunk ebből a gödörből. A Videoton gyors embereit ki kellett védenünk, nem volt szabad nagy területet adni nekik. Ez nagyon jól sikerült, míg a megszerzett labdákból két szép gólt is lőttünk. A jövő hétig mindenképpen kitart ez a lendület, amikor is a Ferencváros ellen játszunk rangadót – remélhetőleg szép számú közönség előtt jó mérkőzést vívunk a Fradival.


Ferencváros – Pécsi MFC 2-0

Thomas Doll, FTC: – A fiúk ma nagyon jó munkát végeztek, a védelmünk jól állt. Néha viszont saját magunknak nehezítjük meg az életet az elveszített labdákkal, ezzel az ellenfélnek segítünk felépíteni a támadásokat. A mai teljesítményünk viszont rendben volt. A második félidőben megvolt a lehetőség végig a kettő-nullra, de három nyeretlen mérkőzés után az volt a legfontosabb, hogy nyerjünk, önbizalmat szerezzünk. Ha a fiataljaink megfelelő teljesítményt nyújtanak, akkor megkapják a lehetőséget a felnőtt csapatban, ez így volt ma is. Örülök a mai pályára lépők teljesítményének.

Véber György, PMFC: – Harminchat percig nagyon megilletődötten futballozott a csapat, ezt a szünetben el is mondtam. A második félidőben talán már nem, de semmi átütőerő nem volt a játékunkban, így a hazai csapat simán, gond nélkül nyert. Lehet, hogy jobb csapat a Ferencváros, és ránk erőltette az akaratát – valószínűleg ez történt a mai napon. Ezzel nem tudtunk mit kezdeni. Fájó számomra, de ez a realitás. Egyelőre szenvedünk és a vártaktól nagyon messze vagyunk.


Kecskemét – MTK 0-1

Bekő Balázs, KTE: – Először is gratulálok az MTK-nak a győzelemhez, másodszor gratulálok a csapatomnak is, mert mindent megtettek a játékosok azért, hogy pontot, pontokat szerezzenek. Objektív okai is vannak, hogy miért nem sikerült, talán nem ugyanazok a szabályok vonatkoztak a csapatokra, mint általában, de ilyen a futball. Egyszer fent, egyszer lent. Vannak problémáink, mert Bebeto sérülés miatt az utóbbi két hétben nem edzett, Novák Csanád vírusos betegség áldozata volt, Vukaszovicsnak a válla ment ki, Eninful is megsérült most. Ez nem magyarázkodás ugyanakkor, mert a srácok mindent megtettek, úgyhogy nekimegyünk a Győrnek szerdán ugyanúgy, ahogy a félbeszakadt meccsen is.

Garami József, MTK: – Nagyon harcos, küzdelmes meccs volt végig. Rengeteg olyan esemény akadt, amiből lehetett volna gól, talán nálunk több, de a másik oldalon is. A gólok elmaradtak, és az egy-null mindig veszélyes, de örülök, hogy fegyelmezetten védekeztünk. Ha a kontrákat jobban lejátsszuk, akkor lehetett volna biztosabb a vége, ott azonban akadtak hibák. Ezzel együtt nagyon örülünk természetesen, ennek a fontos győzelemnek.

(forrás: kecskemetite.hu)


Bp. Honvéd – MVM-Paks 0-0

Jasper Adrianus de Muijnck, Honvéd: – Nagyon jó csapat ellen játszottunk, amely összeszokott gárda, körülbelül ugyanazzal a felállással tudta lejátszani az eddigi tíz mérkőzését ugyanazzal az edzővel a kispadon. Azzal töltöttük az elmúlt héten a munkát, hogy megpróbáltunk egy újfajta szemléletet meghonosítani a csapatnál, némileg megújítani a taktikát is. Nagyon elégedett voltam a csapattal az első harminc percben, elég jól kezdtük a játékot, viszont főleg ezt követően több kisebb hibát is vétettünk, ami gondot okozott. Szerencse is kellett a nulla-nullás eredményhez, de nekünk is voltak azért a helyzeteink. Nagyon bízom benne, ha ezt a teljesítményt tudjuk folytatni, vagy egy kicsit emelni, akkor sikeresebben folytatjuk a bajnokságot, és mindenekelőtt abban bízom, hogy a szurkolók is visszatérnek a lelátóra. Az lenne a fő cél, hogy azt ő támogatásukkal tudjon minél eredményesebben szerepelni a Honvéd.

Csertői Aurél, Paks: – Egész más játékot játszott a Honvéd, mint eddig. Az első negyedóra volt nagyon kellemetlen, utána jól futballoztunk, rengeteg helyzetet dolgoztunk ki, sajnos ezeket nem tudtuk értékesíteni. De azért a játékunkban volt kisebb-nagyobb hiba is. Nem vagyok elégedett a döntetlennel, úgy érzem, jól játszottak a srácok.

(forrás: honvedfc.hu)


Nyíregyháza Spartacus – Puskás Akadémia 0-1

Csábi József, Nyíregyháza: – Nagyon nehéz bármit mondanom. Az első félidőben labdabirtoklásban jobb volt a Puskás, ám a helyzeteket mi hagytuk ki, és nem először történt, hogy az ellenfél szinte helyzet nélkül gólt szerzett. Szünet után kockázatot vállalva nagy erőket mozgósítottunk. Sokat próbálkoztunk szélről, ám a beadások pontatlanok voltak. Több volt ebben a mérkőzésben.

Benczés Miklós, Puskás FC: – Eddig is szép emlékek fűztek Nyíregyházához, hiszen a Diósgyőrrel is sikerült itt nyernem. Gratulálok a srácoknak, hiszen az első félidőben jól játszottunk, és gólt is szereztünk. A buta kiállítás után áldozatos munkával sikerült kivédekeznünk a mérkőzést.

(forrás: szon.hu)


Lombard Pápa – Diósgyőr 0-0

Kovács László, Pápa: – A kihagyott ziccer miatt nem vagyok csalódott. Az igazság az, hogy a csapat ma csapatként viselkedett, küzdött, hajtott. Elrontottuk a Diósgyőr játékát és még futballoztunk is. Ha a végén bemegy az a ziccer, az lett volna a hab a tortán. Én így is örülök az egy pontnak, hiszen nem akárki ellen értünk el döntetlent. A DVTK nyilván azt várta, hogy visszaállunk védekezni, de nem ezt kértem a társaságtól, hanem azt, hogy ahol elveszítettük a labdát, ott támadjunk is vissza. Úgy néz ki, működött is a dolog. Szerencsénk sincs, hiszen nem lett volna őrdöngős belőni ezt a helyzetet – csak megtaláljuk a góllövő cipőt.

Tomiszlav Szivics, DVTK: – Egy kicsit megfogott bennünket a Fradi elleni győzelem. Ennek lesznek következményei, hiszen az nem létezik, hogy egy csapat, amely a dobogóra hajt, ilyen lélektelenül játsszon. Van mit javítani, van miről beszélni. Egy pár játékosnak lesz elég ideje azon gondolkozni, hogy hol hibázott ma.


Dunaújváros – Sz. Haladás 1-0

Dobos Barna, Dunaújváros: – Megérdemelten nyertünk, de azért a levegőben benne volt, hogy nem sikerül, hiszen csak egy-null volt az eredmény. Nem tudtuk kihasználni a helyzeteinket, de annak örülök, hogy bravúrral nyerni tudtunk. Kicsit nehéz volt a talaj, de mindig arra törekszünk, hogy minél jobbak legyünk. Az volt a célunk, hogy ráerőltessük a Haladásra a játékunkat, a támadójátékunkat, de abból azért ma még hiányzott a pontosság. Több jó teljesítmény is volt, köztük Nikházi Márké is.

Artner Tamás, Haladás: – A Dunaújváros ránk erőltette az akaratát, jóval gyorsabb játékosai voltak a középpályán és a pálya szélén. Ezt nem tudtuk megoldani, át is szerveztük a csapatot, sajnos utána hiába lettünk rendben, kaptunk egy olyan gólt pontrúgásból, amit nem szabad – egy felesleges szabálytalanság után nem mentünk Nikházival. A második félidőben próbálkoztunk, de a Dunaújváros maximálisan megérdemelte a győzelmet. Az első félidőben azért kellett váltanunk, mert ellenfelünk teljesen mást játszott, mint eddig. Amit elterveztünk, az most nem volt elég. A pálya közepén nem tudtuk felépíteni a játékot, nem mertünk futballozni; egyedül Iszlai Bence merte elkérni a labdát, ő el is fáradt a végére. A középpályán egyértelműen alulmaradtunk.

Olvasói sztorik