NB I

DVTK: a tűzben edzett férfiak visszatértek

Bori Gábor örül, hogy két válogatott csapattársa jó teljesítményt nyújtott az Európa-bajnoki selejtezőkön.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Az Európa-bajnoki selejtezők miatt múlt hétvégén szünetelt az NB I. Ezeket a kéthetes időszakokat a lendületben lévő csapatok sínylik meg legjobban, a rossz passzban lévő együttesek pedig örülnek neki, hiszen több idejük van rendbe rakni a dolgaikat. A Diósgyőr az előbbi kategóriába tartozik. Jelenleg a harmadik helyen állnak, pedig egy meccsel kevesebbet játszottak. Kedden a Ligakupában a Nyíregyháza ellen léptek pályára, és gól nélküli döntetlent értek el a válogatottnál lévő Kádár Tamás és Elek Ákos nélkül. A szombat délutáni bajnokin jobb teljesítményt kell nyújtaniuk, hiszen a hazai pályán mindenkire veszélyes Pápa látja vendégül a Diósgyőrt.

A Rangadó.hu megkeresésére a DVTK középpályása, Bori Gábor értékelte a Nyíregyháza elleni meccset és külön kitért a válogatottban szereplő csapattársaira.

– A Nyíregyháza elleni mérkőzést egyfajta főpróbának is lehetett tekinteni a hétvégi bajnoki előtt?
– Ahogy a mondás tartja, ha rossz a főpróba, jó az előadás… Reméljük, ez velünk is így lesz. Fáradtan mozogtunk a pályán, nem játszottunk valami fényesen. A hétvégi bajnokira viszont mindenkinek fel kell pörögnie és száz százalékot kell nyújtania – mondta Bori Gábor.

– Mire használták az Európa-bajnoki selejtezők miatti szünetet? Mennyire jött jókor?
– Múlt hét kedden játszottunk a Ligakupában. Szerdán jött egy barátságos meccs a Szeged ellen, míg csütörtökön wellness volt a program fürdéssel, gyúrással. Ezt követően hétfőn edzett először a csapat, majd kedden egy délelőtti edzés után játszottuk a már említett, Nyíregyháza elleni Ligakupa-visszavágót. A másik kérdésre visszatérve, szerintem ez a szünet egyik lendületben lévő csapatnak sem jött jókor, mint ahogy nekünk sem. Az egész stáb és Tomiszlav Szivics is azon dolgozik, hogy tűzben tartsa a társaságot. Ezért is játszottunk az aznap legjobb formában lévő csapattal a Nyíregyháza ellen.

– A románok ellen Kádár Tamás és Elek Ákos is végig a pályán volt, míg a feröeriek elleni találkozón utóbbi sérülés miatt nem lehetett ott, de Kádár kezdőként ismét végig játszott. Milyen teljesítményt nyújtottak? Ilyenkor egyből megy nekik a gratuláció a csapat részéről?
– A románok elleni mérkőzésen mindkettőjük nagyon jól játszott. A feröeriek ellen Kádár Tomi a szokásos magabiztosságával hozta le a meccset. Szerintem kimagaslik az NB I mezőnyéből. Jóban vagyunk, ezért a meccsek után egyből üzentünk nekik és beszéltünk velük. Nem veszik tolakodásnak egyáltalán, hiszen jóleső érzés, ha a családtagok mellett a csapattársak is gratulálnak nekik.

– Szombaton a Lombard Pápa otthonába látogatnak. Milyen mérkőzésre számít?
– A Lombard most rosszabb formában van, ezért nekik jól jött a szünet. Nem szabad elfelejteni, hogy Pápán egyik csapatnak sem könnyű. A Fradi és az Újpest sem tudott győztesként távozni. Kicsi a pálya és erős védekezésből a kontrákra építkeznek. Mi azonban a három pontért megyünk és nem is szeretnénk más eredménnyel hazatérni.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik