NB I

Elkészült a világítás Dunaújvárosban

Kicsivel kevesebb, mint két hónap alatt megvalósult; 600 millió forintba került.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Tartva a határidőt, a kivitelezői szerződés megkötése után két hónappal elkészült a dunaújvárosi stadion világítása, és a csütörtöki hivatalos műszaki átadást követően hazai pályán láthatja vendégül ellenfeleit az NB I-ben nyeretlenül sereghajtó újonc DPASE. A világítás már szerda este teljes pompájában üzemelt – írja a dunaujvaros.com.

A kicsivel kevesebb, mint két hónap alatt megvalósult, 600 millió forintba kerülő beruházást a Duna2014 Konzorcium nyerte el. A konzorciumot alkotó Elios Zrt. és a Roneko Kft. a szerződés augusztusi aláírását követően kezdte meg a stadionvilágítás kiépítését. Mint azt Nemes Ferenc, a Roneko Kft. ügyvezetője elárulta, a szerződésben azt vállalták, hogy két hónap alatt elkészülnek a munkálatokkal, és már kisebb akadályok nehezítették a munkálatokat, végül sikerült tartaniuk az eredeti ütemtervet, pedig a stadion sajátosságai miatt nem volt egyszerű dolguk, hiszen a fix pozíciókon változtatni nem lehetett, így ezúttal nekik kellett alkalmazkodniuk a tervezésnél, valamint a kivitelezésnél is.

Az anyagszállításért is felelős Elios Zrt. képviseletében Vonnák István világítási üzletágvezető kiemelte, hogy a Debrecen és a Ferencváros stadionja után itt is a lehető legjobb minőséget szerették volna biztosítani. Az oszlopok legyártása mindössze három hetet vett igénybe, a szállítás pedig két napig tartott. Az oszlopok beemelését követően újabb fontos feladat várt a szakemberekre, hiszen a világítótesteket a lehető legprecízebben kellett beállítani ahhoz, hogy a megfelelő szögben világítsák meg a játékteret. Ezt manuálisan, egy speciális eszköz segítségével sikerült megoldani úgy, hogy a kisegítő világítótestekkel együtt a lehető legoptimálisabb fényviszonyokat biztosítsák.

Olvasói sztorik