NB I

Barátságos döntetlen Szegeden

A szegedi Vasutas-stadionban a válogatott mérkőzések miatti szünetet kihasználva összecsapott a Szeged 2011-Grosics Akadémia NB II-es és a Diósgyőr élvonalbeli csapata. A vége döntetlen (2-2) lett.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

A két klub jó kapcsolatokat ápol egymással, ezért jöhetett létre a szerda délutáni mérkőzés. A Szeged 2011-GA legutóbb másfél éve szerepelt a csongrádi megyeszékhelyen, azóta Gyulán játssza a hazai meccseit, így voltaképpen Nyilas Elek együttese jelen formájában debütált a városban.

A vendégeknél Kádár Tamás és Elek Ákos a válogatottnál készül, a többiek viszont elutaztak Szegedre, így két dél-koreai, Kim Jung és Je Csen is. A találkozó megtekintése ingyenes volt a szurkolók számára.

A 24. percben Oláh Lóránt lépett ki a védők közül, nem volt lesen, alábökött a labdának, amely Rajics fölött hullott a kapuba (1-0). A 35. percben Gosztonyi 25 méterről, szabadrúgásból tekert a kapuba (1-1). A szünet előtt egy szögletet a hazaiak megcsúsztattak a rövid oldalon, Germán pedig a hosszún két lépésről a kapuba lőtt (2-1). Az 56. percben védekezési hibát vétettek a szegediek, egy hosszú ívelésénél Grumics egyedül maradt középen, és egy pattanás után a jobb alsóba lőtt (2-2) – tudósított a delmagyar.hu.

Felkészülési mérkőzés

Szeged 2011-Grosics Akadémia – Diósgyőri VTK 2-2 (2-1)

Szeged, 800 néző. Játékvezető: Brezovai

Szeged: Belecsan (Molnár F. T., a szünetben) – Markovics, Zelenyánszki (Szabó Cs., a szünetben), Gadó (B. Kapics, 38.), Mészáros M., Máté P., Oláh G. (Erdős, 64.), Fodor (Zabari, 82.), Deák (Czirok, a szünetben), Oláh L. (Hegedűs E., 82.), Germán (Hegedűs M., 72.). Edző: Nyilas Elek

DVTK: Rajics – Okuka (Szabó B., 56.), W. Alves, Debreceni (Szalai V., a szünetben), Musics, Kim Jung (Bacsa, a szünetben), Csen (Marjanovics, 32.), Egerszegi (Bori, a szünetben), Gosztonyi (Csirszki, 64.), Barczi, Grumics. Edző: Tomiszlav Szivics

Gólszerzők: Oláh L. (25.), Germán (45.), illetve Gosztonyi (36.), Grumics (57.)

Olvasói sztorik