NB I

A Haladás–Pápa mindig presztízsmeccs

A Lombard rutinos védője, Csizmadia Csaba szerint is jogos góltól fosztották meg őket az Újpest ellen.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Az OTP Bank Liga kilencedik fordulójában a Lombard Pápa gól nélküli meccset játszott a jó formában lévő Újpest ellen. A döntetlen inkább a pápaiaknak kedvez, bár hozzá kell tenni, hogy egy szabályos gólt nem adtak meg a hazai csapatnak. Pedig ha valami, akkor a gól nagyon hiányzik a játékukból, ugyanis immár öt forduló óta nem tudták megzörgetni az ellenfelek hálóját. Összesen öt találatot szereztek az NB I mostani idényében, náluk csak egy csapat, mégpedig következő ellenfelük, a Haladás talált kevesebbszer a kapuba. A szombathelyiek a Ferencváros ellen szintén 0-0-t játszottak és hatalmasat küzdöttek.

A Rangadó.hu megkeresésére a pápaiak tapasztalt védője, Csizmadia Csaba értékelte az Újpest elleni mérkőzést és elmondta: higgadtan kell játszaniuk vasárnap.

– Azzal kezdeném, hogy a mérkőzés előtt aláírtam volna az ikszet, mert az Újpest nagyon jó formában lévő együttes. Bíztunk benne, hogy a győztes derbi után nehéz lesz felpörögniük egy kisebb csapat ellen és be is jött ez a jóslat. Elégedettek vagyunk és örülünk az egy pontnak – mondta Csizmadia Csaba.

– Volt Fradi-játékosként mennyire motiválta az Újpest elleni meccs?
– Kimondottan motivált, sőt erre a mérkőzésre még jobban felszívtam magam.

– Balajcza Szabolcs egy interjúban elmondta, hogy egy szabályos gólt vettek el a Pápától…
– Én is visszanéztem, nem egyszer, nem kétszer. Úgy gondolom, hogy tisztán fejelte el a labdát Popin, és nem történt szabálytalanság. Korábban volt már hasonló eset, hogy visszafújtak egy ítéletet és nem adtak meg egy tizenegyest. Nagy hiba volt ez az asszisztenstől. Popin mögött álltam és sokkal előnyösebb helyzetben volt, mint az újpesti védő, ezért nem is szabálytalankodhatott, hanem még őt húzták le. A Pápa egy kis csapat, és hiányzik az a két pont, de reméljük a végén nem fog. Ilyen a foci…

– A Pápának stabil a védelme, de a góllövéssel hadilábon áll. Csak a következő ellenfél, a Haladás szerzett kevesebbet, de Radó András talán éppen most térhet vissza…
– Sajnos régóta nem szereztünk gólt. Most tényleg stabil volt a védelmünk, de az előző meccseken akadozott. Mind támadásban, mind védekezésben fejlődnünk kell és gólokat szerezni. Sajnáljuk azt a meg nem adott találatot, mert talán megtörte volna a jeget. Azt tudom mondani, hogy Radó András remek futballista, de akár vele, akár nélküle áll fel a Haladás, a céljaink nem változnak. Úgy megyünk Szombathelyre, hogy stabil védekezésből kiindulva váltunk át támadásba. Sikeresek szeretnénk lenni és pontot vagy pontokat szerezni.

– Milyen mérkőzésre számít Szombathelyen? Mennyire fogják fel derbinek?
– A Haladás–Pápa, vagy fordítva mindig presztízsmérkőzés lesz, a két klub tabellán elfoglalt helyezésétől függetlenül. Ettől függetlenül nem kell senkinek sem rágörcsölnie. Nyugodtan, fegyelmezetten kell játszanunk és akkor jönni fog az eredmény is.

Olvasói sztorik