NB I

Az újpestiekből most hiányzott az X-Faktor

A lilák sok helyzetet hozó, remek meccset játszottak Pápán, de egyik csapat sem tudott gólt lőni.
OTP Bank Liga, 9. forduló
Lombard Pápa Termál FC – Újpest FC 0-0
Pápa, 500 néző. Játékvezető: Németh Á.
Pápa: Szűcs L. – Tóth G., Jagodics B., Bogunovics, Csizmadia – Faggyas (Nagy T., a szünetben), Frizoni, Coroian, Csilus T. (Gál Sz., 90.) – Kenesei, Popin (Király B., 82.). Megbízott edző: Kovács László
Újpest: Balajcza – Heris, Litauszki, Forró, Vadász – Vasziljevics, Balogh B., Koszovics (Nego, 58.), Bardhi (Mboma, 79.) – Simon K., Szuljics (Ahmeti, 86.). Edző: Nebojsa Vignjevics

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

A Fradi elleni derbigyőzelem és a Haladás elleni kupasiker után a Pápa otthonába látogatott az Újpest, amely a sérült Kabát Péter, Kim Ojo és Sztaniszavljevics játékára továbbra sem számíthatott.

A nyolcadik percben Bardhi remek lapos beadása után minden újpesti lába előtt elsuhant a labda középen. A 18. percben Szuljics sprintelt a kapu felé, kicselezte Bogunovicsot, nagyon nagy helyzetben volt, de addig várt a lövéssel, amíg a hazaiak védője utolérte és becsúszva szerelte. A 23. percben Balajcza Szabolcsnak kellett kiütnie egy veszélyes beívelést, majd Tóth Gábor beadása után Popin fejesét vetődve védte. A másik oldalon Simon Krisztián arasznyival a kapufa mellé lőtt. A 32. percben Kenesei szabadrúgása után Csizmadia fejese a háló tetején landolt. Újpesti oldalon előbb Bardhi veszélyeztetett éles szögből, majd Balogh Balázs ismételt, de Szűcs Lajos mindkétszer védett. A 37. percben Bardhi az oldalhálóba lőtt. Három perccel később Kenesei újabb szabadrúgását Balajcza vetődve védte. A szünet előtt Vasziljevics fejesét Szűcsnek kellett hárítania.

A szünet után Kenesei szabadrúgása után Popin a hálóba fejelt, de a játékvezető szabálytalanság miatt – tévesen – nem adta meg a hazaiak gólját. Az 52. percben Vadász beadása után Koszovics veszélyeztetett, majd Koszovics beadását Bardhi lőtte közelről a kapu fölé. Rendületlenül próbálkoztak a vendégek, de a szórványos pápai támadásokban is volt veszélyfaktor. A 64. percben Szuljics az oldalvonaltól egészen a kapu előteréig cselezte magát, de közeli lövése megpattant Jagodics lábán, és végül Szűcs kezei között kötött ki. Két perccel később ismét Szuljics veszélyeztetett, de ebből sem lett gól, csak szöglet.

A 69. percben Vasziljevics próbálkozását Jagodics blokkolta a tizenhatoson belül. Már csak bő tíz perc volt hátra, amikor Kenesei lőtt fölé, majd az ő szögletét Popin a kapufa mellé fejelte. A 87. percben Simon Krisztián remek távoli lövését Szűcs vetődve kiütötte. Sok helyzetet hozó, jó meccset láthattunk, amelyből csak a gól hiányzott, de a Pápa így is minden dicséretet megérdemel remek helytállásáért.

– Az Újpestnek majdnem minden meccsén előjön, ami ma is: alakítottak ki helyzeteket, de az utolsó nüanszokat pontatlanság jellemzi – kezdte a Rangadó.hu állandó szakértője, Herédi Attila, az Újpest egykori válogatott játékosa, majd vezetőedzője. – A Pápa hősiesen védekezett, Kenesei pedig próbálta megtartani a labdát. Ha nála volt, akkor szinte mindig eljátszotta, hogy belépett a labda és a védő közé, a bíró pedig rendre le is fújta. A hazaiak egyébként leginkább rögzített szituációkból próbálkoztak. Lehet fanyalogni, de a jelenlegi Újpestben nincs olyasvalaki, aki felteszi az i-re a pontot. Amíg ez van, addig helyzeteket kialakítanak, de három pontokat nehéz lesz gyűjteniük. A Pápa elégedett lehet, hiszen három vereség után döntetlent játszott. Lehet pozitívumokat találni a meccsben, nem volt rossz null-null, annál egy picivel jobb volt. Megjegyezném: nagyon rossz úgy meccset nézni és játszani, hogy szinte egyáltalán nincs külső körítés.

Olvasói sztorik