NB I

Bátran kell támadni Bukarestben

A kolozsvári CFR vezetőedzője, Miriuta Vasile a mienk sikeréért szorít az Európa-bajnoki selejtezőn.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Kevesebb, mint két hét múlva Bukarestben, a románok elleni Európa-bajnoki selejtezőn mutatkozik be a magyar válogatott kispadján az új szövetségi kapitány, Dárdai Pál. A korábbi kapitánynak, Pintér Attilának is segítséget ajánlott Miriuta Vasile, aki ezért komoly támadásokat kapott Romániában, ahol a CFR Cluj vezetőedzőjeként tevékenykedik. A korábbi kilencszeres magyar válogatott futballista a DigiSport televízió hétfő reggeli műsorában Dárdai kinevezéséről, az esélyeinkről és a román csapat gyengéiről is beszélt.

– Sokszor találkoztunk a pályán, amikor ő a Herthában, én pedig a Cottbusban játszottam. Engem meglepett a kinevezése, de úgy gondolom, jó választás Dárdai Pál. Nem lesz könnyű dolga az első, bukaresti meccsen, de szerintem minden rendben lesz. Bukarestben félelem nélkül kell futballozni, különben nem lesz esély. Kemény meccs lesz, sok munka vár a magyar futballistákra. A pályán tizenegy román és tizenegy magyar játékos lesz, és ez a fontos. Nem szabad azzal foglalkozni, ami a lelátón történik, és amit kiabálnak, az nem érdekes – kezdte Miriuta Vasile.

A Győrben és a Fradiban is megforduló korábbi kiváló középpályás szerint a magyar válogatottnak támadnia kell Bukarestben, ugyanis a román védelem sebezhető.

– Szerintem támadófocit kell játszani, nem pedig védekezni, mert akkor nem lesz sansz. Úgy gondolom, offenzív foci kell, bátran kell futballozni. Úgy látom, a románok a meccseiken beállnak védekezni, és a kontrákra építenek. Így játszottak a görögök ellen is, és ha csak védekezünk, akkor nagyon nehéz lesz, mert előbb-utóbb hibázni fogunk. Támadni kell bátran. Hátul a két belsővédőjük lassú. Szalai Ádám visszatért a válogatottba, és hátul sebezhető az ellenfél. Presszionálni kell őket, mert előbb-utóbb a románok is hibázni fognak. Le kell támadni őket a saját térfelükön, mert ha csak védekezünk, akkor becsúszhat egy-egy hiba.

A 46 éves szakember október 11-én a mieink sikeréért szorít, és nem titkolja, hogy a jövőben szívesen dolgozna a Ferencváros, az ETO vagy akár a magyar válogatott élén is.

– Huszonkét évet éltem Romániában, utána huszonnégyet Magyarországon. Amikor még Pintér Attila volt a kapitány, akkor is mondtam, hogy segíteni fogok. Magyarországon lakik a családom, ott született a két gyermekem, és bár itt, Romániában vagyok edző, de a magyaroknak drukkolok. A Győr és a Fradi ott van a szívemben. Szeretnék valamikor edző lenni ezeknél a kluboknál, mert ott játszottam, és szeretem ezt a két klubot. Hazudnék, ha azt mondanám, hogy nem akarok magyar szövetségi kapitány lenni, mert szerintem minden edző szövetségi kapitány szeretne lenni. A magyar válogatottban futballoztam, és ha lesz egy kis szerencsém, akkor valamikor szeretnék kapitány lenni, ez az igazság.

Olvasói sztorik