NB I

Jó ajánlólevél lehet a keddi tripla

A pécsi Wittrédi Dávid előbb csereként, majd kezdőként szeretne több játéklehetőséget kapni.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Az élvonal nyolcadik fordulójának a nyitómeccsén a PMFC-Matias 1-1-et játszott a szezon eddigi meglepetéscsapatával, a Pakssal. Aki csak az utolsó tíz percet nézte meg, nem maradt le semmiről, hiszen drámaira sikeredett a hajrá. A vendégek a 86. percben megszerezték a vezetést, a pécsiek viszont a 92. percben egyenlítettek, és ezzel egy pontot otthon tartottak.

Véber György vezetőedző ismét kritikusan fogalmazott a meccs után, és a csapat hullámzó teljesítményét emelte ki. A problémát a keddi, Kozármisleny elleni Magyar Kupa-mérkőzésre sikerült megoldaniuk, hiszen nagyon simán, 5-0-ra nyertek, és továbbjutottak. A bajnokság következő fordulójában a Bp. Honvéd otthonában lépnek pályára a pécsiek.

A Rangadó.hu megkeresésére a PMFC csatára, a kedden csereként triplázó Wittrédi Dávid értékelte a Paks elleni mérkőzést, és elmondta, hogy nagyon szeretne bekerülni a kezdőcsapatba.

– Értékes egy pontot szereztünk a Paks ellen, de nem volt túl jó mérkőzés. Sajnos nem úgy jöttek össze a dolgok, ahogy szerettük volna. A Paks a nyolcvanhatodik percben szerezte meg a vezetést és végül úgy alakult, hogy meg kellett mentenünk ezt az egy pontot is – kezdte Wittrédi Dávid.

– Véber György a mérkőzés után a csapat hullámzó teljesítményét emelte ki. Ön is egyet ért a vezetőedző szavaival?
– Igen, teljesen egyetértek Véber Györggyel. Az a probléma, hogy nem tudunk két egymást követő mérkőzésen hasonlóan jól játszani. Az előző fordulóban a Debrecen elleni bajnokin nem tökéletes, de jó teljesítménnyel sikerült előrukkolnunk. Mindenki arra számított, hogy hazai pályán meg tudjuk verni a Paksot, mivel lendületben voltunk, de ez nem így történt.

– Kedden simán nyertek a Kozármisleny ellen. Hogyan emlékszik a találkozóra?
– Nehezen indult a mérkőzés. Kicsit belealudtunk az elején, de szerencsére ezt az ellenfél nem tudta kihasználni. Utána már átvettük az irányítást és sok lehetőséget alakítottunk ki, amelyeket ki is használtunk. Úgy gondolom, megérdemelten győztünk és jutottunk tovább a kupában.

– A bajnokságban az eddigi nyolc forduló alatt mindössze három mérkőzésen lépett pályára, akkor is csak csereként. A Magyar Kupában a Kozármisleny ellen három találatot jegyzett, és a bajnokságban is van már egy gólja. Sikerül beverekednie magát a kezdőcsapatba?
– Nagyon remélem, ha nem is egyből a kezdőbe – bár ez a célom –, de szeretnék csereként többet szerepelni. Eddig nem nagyon kaptam lehetőséget, vagy ha igen, akkor kevesebbet, és nem úgy sikerültek, ahogy akartam. Kedden a kupában már többet játszottam és éltem is a kínálkozó lehetőséggel. Örülök, hogy sikerült három gólt szereznem, hiszen csatár vagyok, ez a dolgom. Már nagyon várom a pénteki bajnoki mérkőzést.

– A Honvéd ellen milyen találkozóra számít?
– Felkészültünk a Honvédból. Tudjuk, hogy a kispestieknek elég stabil a védelmük, de elől olyan játékosaink vannak, akik gyorsak és képesek eldönteni a meccset. Szeretnénk pontokat szerezni a Bozsik-stadionban.

Olvasói sztorik