NB I

Ponttal távozna Kecskemétről az újonc

Törtei Tamás szerint buta gólokat kaptak, ezért a védekezésben még fejlődniük kell.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Az OTP Bank Liga nyolcadik fordulójában ismét meg kellett izzadniuk a győrieknek a győzelem érdekében. A Nyíregyháza nem adta olcsón a bőrét, de végül egy pontot sem tudott otthon tartani (2-3). Csábi József, a hazaiak vezetőedzője a mérkőzés utáni nyilatkozatában elmondta, hogy nem szabad ilyen buta gólokat kapniuk, de a játékra lehet építeni a továbbiakban. A Spartacusnak nincs sok ideje kijavítani a hibákat, hiszen szerdán már a Magyar Kupában szerepel a közeli Kisvárda otthonában. A bajnokságban a Kecskemét otthonába látogatnak a nyírségiek.

A Rangadó.hu megkeresésére a tapasztalt védő, Törtei Tamás elmondta, hogy minden bizonnyal szerdán és szombaton is nehéz feladatot kell megoldaniuk…

– Csábi József a buta gólokat emelte ki, de elmondta, hogy a mutatott játékra lehet építeni…
– Sajnos buta gólokat kaptunk létszámfölényes helyzetekből, de arra kell törekedni, hogy ezeket a hibákat kijavítsuk. A cserékkel kapcsolatban felborult a rend. Balogh János félidei lecserélése miatt egy változtatási lehetőség korán el lett lőve. A cserekapusunkra sem lehetett panasz, mert megoldotta a feladatot. Nem ezen múlott a vereség, javítani kell a védekezésünkön – kezdte Törtei Tamás.

– Szerdán a Magyar Kupában a Kisvárda együtteséhez látogatnak. Mit vár attól a mérkőzéstől?
– A tavalyi NB II-es mérkőzéseinkből kiindulva nem lesz egyszerű mérkőzés. Tudást tekintve nem harmadosztályú együttesről van szó. Bele kell tennünk a munkát, mert csak úgy fogunk eredményt elérni. A papírforma szerint az esélytelenebb csapatoknak kedvez az egymérkőzéses rendszer, mert a kisebb együttesek egy meccs erejéig képesek nagyon felszívni magukat. Előny nekik az is, hogy nem kell Nyíregyházára utazniuk és a stadionunkban, a mi közönségünk előtt játszaniuk.

– A bajnokságban a következő fordulóban a Kecskemét otthonába látogatnak. Milyen találkozóra számít?
– Nekünk minden meccs nehéz, hiszen mi vagyunk az újonc csapat. Meg kell szoknunk ezt az NB I-es légkört. Láttam a KZE debreceni meccsét, és akár nyerhettek is volna, de szerencsére nem így lett. Ők valószínűleg úgy készülnek a meccsre, hogy ki mást vernének meg, mint az újoncot. Úgy gondolom, sikerülni fog pontot szereznünk Kecskeméten.

Olvasói sztorik