NB I

Több mint két és fél milliárdos állami támogatás Szombathelyen

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Több mint két és fél milliárdos állami támogatással pályák, kiszolgáló helyiségek épülnek a szombathelyi Illés Akadémián.

A Magyar Közlöny csütörtöki számában megjelent: több sportcélú beruházást támogat a magyar állam. Így a szombathelyi nyugat-magyarországi utánpótlás nevelési centrum létrehozását is, amelyet kiemelt jelentőségű üggyé nyilvánított a kormány. A rejtélyes elnevezés az Illés Béla Football Akadémiát takarja, amely fejlesztésére 2,57 milliárd forintot ad az állam – írja a haladas.hu.

– Jelenleg két füves, egy műfüves, egy kis füves és egy műfüves pályával rendelkezünk – mondta Illés Béla, az akadémia alapítója, tulajdonosa. – Szűkösen vagyunk tehát, így szavakban ki sem tudom fejezni, mekkora segítség ez a több mint két és fél milliárd forintos támogatás. A belga Double Pass belga auditáló cég nyári jelentése alapján a harmadik legjobb honi akadémia lett a miénk, talán ennek is szól a tekintélyes támogatás. Az összegből öt füves, egy műfüves pályát, öltözőket, éttermet, kollégiumi szobákat, rehabilitációs helyiséget építünk a szintén az államtól kapott, az akadémia mellett nyugatra fekvő tíz egész héttized hektáros területen. Egy-egy füves és műfüves pálya villanyvilágítással felszerelt lesz. Fontos tudni, hogy a terület és a létesítmények állami tulajdonban maradnak, mi húsz-harminc évre béreljük. A tervek, a látványtervek nagyjából már elkészültek, az elképzelések szerint az első kapavágásra jövő tavasszal kerül sor, a pályákat várhatóan szeptemberre, az épületeket pedig év végére húzzák fel. Amennyiben minden elkészül, nyugodtan mondhatom, olyan utánpótlásközpontunk lesz, amilyet az akadémia indításakor megálmodtam.

Olvasói sztorik