NB I

Ketten távoztak az ETO-tól

Marián Had és Rok Kronaveter is közös megegyezéssel bontott szerződést a klubbal.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Kedden délelőtt tárgyalt a Győri ETO vezetősége a klub két játékosával, Marián Haddal és Rok Kronaveterrel, és a felek mindkét esetben úgy döntöttek, hogy közös megegyezéssel felbontják a köztük lévő szerződést. Mindez azt jelenti, hogy Horváth Ferenc vezetőedző a továbbiakban nem számíthat sem a szlovén középpályás, sem a szlovák védő játékára.

Rok Kronaveter a klub történetének első szlovén idegenlégiósa volt, aki két és fél év alatt 38 mérkőzésen lépett pályára az NB I-ben. A magyar bajnokságban hét, a Magyar Kupában és a Liga Kupában összesen nyolc gólt szerzett. A középpályás az edzéseken rendre az egyik legjobban teljesítő játékos volt, a mérkőzéseken gyönyörű szabadrúgás góljaira, álompasszaira a szurkolók is szívesen emlékezni fognak – bárcsak lett volna ezekből több – írja a klub honlapja.

Marián Had is nagy reményekkel érkezett, a szlovák válogatott védő egy ideig azt is bizonyította, hogy nem balhátvédként, hanem középső védőként is képes hasznos tagja lenni a csapatnak. Miután kikerült a kezdők közül, alig tudta beverekedni oda magát, így mindössze hét NB I-es mérkőzésen lépett pályára az alatt a húsz hónap alatt, amíg a klub igazolt játékosa volt.

Mindkét játékos tagja volt a magyar bajnoki címet szerző, majd Szuperkupa győztes csapatnak, és a tavalyi szezonban ezüstérmet is szereztek.

Olvasói sztorik