NB I

A közönség az Újpest tizenkettedik embere

Nagy Gábor örült, hogy csapattársa, Balogh Balázs bemutatkozott a magyar válogatottban.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Az Újpest nagyon sok kritikát kap ebben a szezonban, mert bár a védelme rendben van, de nagyon kevés gólt szerez. Ezt az NB I hatodik fordulója remekül alátámasztja: a lilák a Honvédot fogadták, de csak gól nélküli döntetlenre futotta az erejükből. Az Európa-bajnoki selejtező miatt szünetelt az NB I, de a Magyar Kupában pályára lépetek, és a Himesháza ellen 13-0 nyertek. Az új igazolás, a Belgiumból érkezett nigériai Kim Ojo kétszer volt eredményes, de megsérült. Lehet, hogy ő lesz a megoldás a csatárgondokkal küzdő fővárosiak számára? A következő fordulóban a százszázalékos Videoton otthonába látogat Nebosja Vignjevics legénysége.

A Rangadó.hu megkeresésére a csapat középpályása, Nagy Gábor mesélt a Himesháza elleni meccsről, és beszélt a válogatottról is.

– Kijött a csapatok közti különbség. Amit kért az edzőnk, azt úgy érzem, meg tudtuk valósítani, és már korán megszereztük a vezetést. Hasznos mérkőzés volt ez számunkra. Az Újpestet úgy tartják számon, hogy stabil a védelme, de kevés gólt szerez. Most megmutattuk, hogy elöl is képesek vagyunk a jó teljesítményre. Végig úgy játszottunk, hogy tiszteltük az ellenfelet, de mint már mondtam, kijött a több osztálybeli különbség.

– Milyen hangulata volt a mérkőzésnek?
– Nagyon kedves volt a fogadtatás és jó hangulatú mérkőzést játszottunk. Sok Újpest-szurkoló is kilátogatott és buzdított minket.

– Az új csatár, Ojo kétszer is eredményes volt. Megtalálták a hiányzó láncszemet a csapatba?
– Igen, úgy gondolom, hogy ez igaz. Egy ilyen típusú játékos hiányzott a csapatból. Sajnos megsérült ezen a mérkőzésen, de bízom benne, hogy minél hamarabb pályára tud lépni. Szerintem komolyan erősödött vele az Újpest és nagy segítségünkre lesz a bajnokság hátralévő részében.

– Büszke csapattársa, Balogh Balázs vasárnapi, válogatottbeli bemutatkozására?
– Természetesen mindenki büszke rá és gratulált neki a meccs után. Az északírek elleni találkozó sajnos nem sikerült jól. Idén jól szerepel az Újpest, és ezt az is megmutatja, hogy hárman is ott voltunk a válogatottnál. Litauszki Róbert és én végül kimaradtunk a mérkőzésen résztvevő keretből.

– A hétvégén a még százszázalékos Videoton otthonába látogatnak. Mennyire számít nehéz mérkőzésre? Képesek lehetnek megtörni a fehérváriak hibátlan sorozatát?
– Nagyon nehéz mérkőzésre számítok. Jelenleg a Videoton a legjobb formában lévő magyar csapat. Úgy gondolom, önmagáért beszél a tizenkilenc lőtt és a két kapott góljuk. Idegenben játszunk, de reméljük minél több újpesti szurkoló eljön, hiszen eddig is tizenkettedik emberként segítették a csapatot.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik