NB I

Fizethet az Újpest és a Fradi

Sok szurkoló szidta az MLSZ-t az elmúlt hétvégén is.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Az MLSZ fegyelmi bizottsága szeptember 2-i ülésén az alábbi határozatokat hozta:

OTP Bank Liga

A Kecskemét ellen hivatásos labdarúgóval szembeni pénzügyi tartozás miatt elrendelt fegyelmi eljárást megszüntették, mivel nem állapítható meg fegyelmi vétség elkövetése.

Renato Kelics (Puskás FC) egy, Muscat Rowen (Dunaújváros) egy, Zsidai László (DVSC) egy soron következő felnőtt bajnoki mérkőzésre szóló eltiltást kapott.

A tárgyalás megtartása után a PMFC-vel szemben az Újpest elleni mérkőzéssel kapcsolatban kiszabott 400 ezer forint pénzbüntetést hatályában változatlanul fenntartották.

A Ferencváros–Dunaújváros mérkőzéssel kapcsolatban a hazai szurkolók részéről megbotránkoztató rigmusok bekiabálása (más csapatok és a játékvezetők szidalmazása) miatt az FTC-t, mint visszaesőt, 150 ezer forint pénzbüntetés megfizetésére kötelezték.

Az Újpest–Honvéd mérkőzéssel kapcsolatban rendezési hiányosságok, a hazai szurkolók részéről megbotránkoztató rigmusok bekiabálása (az MLSZ, más csapatok és a játékvezetők a mérkőzés során több alkalommal történt szidalmazása) és pirotechnika használata miatt az Újpestet, mint az összes felsorolt vonatkozásban visszaesőt 600 ezer forint pénzbüntetésben részesítették. A fegyelmi bizottság a büntetés kiszabásakor mérlegelte azt is, hogy az Újpest szurkolói az idény eddigi összes fordulójában sportszerűtlen magatartást tanúsítottak és sorozatos fegyelmi vétségeket követtek el. A Honvédot szurkolóinak megbotránkoztató rigmusok bekiabálása miatt, mint visszaesőt, 50 ezer forint pénzbüntetés megfizetésére kötelezték.

Az MTK–Ferencváros mérkőzéssel kapcsolatban a vendégszurkolók megbotránkoztató (más csapatok és a játékvezetők szidalmazása) és egy másik nemzetet becsmérlő, hátrányosan megkülönböztető rigmusok bekiabálása miatt az FTC-t, mint mindkét minőségben visszaesőt, 500 ezer forint pénzbüntetés megfizetésére kötelezték. A becsmérlő, megkülönböztető rigmusok bekiabálása, az FSZ 101 § alapján minimum büntetése 300 ezer forint.

A Diósgyőr–Debrecen mérkőzéssel kapcsolatban a hazai szurkolók megbotránkoztató (az MLSZ, más csapatok és a játékvezetők szidalmazása) rigmusok bekiabálása miatt a Diósgyőrt, mint visszaesőt, 300 ezer forint pénzbüntetés megfizetésére kötelezték.

A Nyíregyháza–Pápa mérkőzéssel kapcsolatban a hazai szurkolók megbotránkoztató (az MLSZ és a játékvezetők szidalmazása) rigmusok bekiabálása miatt a Nyíregyházát, mint visszaesőt, 100 ezer forint pénzbüntetés megfizetésére kötelezték.

NB II

Vachtler Csaba (Balmazújváros) egy, Fehér Zsolt (Siófok) egy, Demjén Gábor (Balmazújváros) egy, Tímár Krisztián (Szeged 2011) egy, Takács Krisztofer (Vasas) – mert amikor a labda számára nem volt megjátszható közelségben megrúgta ellenfelét – kettő soron következő felnőtt bajnoki mérkőzésre szóló eltiltást kapott.

Tóth László vezetőedző (Mezőkövesd) a játékvezető ítélete ellen sértő módon tiltakozott, ezért a FEB, az FSZ 83. § (1) bekezdése alapján, 100 ezer forint pénzbüntetés megfizetésére kötelezték. A fegyelmi vétség minimális büntetési tétele 100 ezer forint.

A Szigetszentmiklós–Zalaegerszeg mérkőzéssel kapcsolatban a vendégszurkolók megbotránkoztató rigmusok (más csapatok szidalmazása) bekiabálása miatt a ZTE-t 50 ezer forint pénzbüntetésére kötelezték.

NB III

Horváth Norman (Hatvan) 1, Hortó Attila (Hajdúböszörmény) 1, Szabó Richárd (Rákosmenti KSK) 1, Szűcs Zoltán (Versegyház) 1, Kovács Bence (Veresegyház) 1 soron következő felnőtt bajnoki mérkőzésre szóló eltiltást kapott. Kaszás Norbert (Felsőtárkány) 2 soron következő felnőtt bajnoki mérkőzésre szóló eltiltást kapott, mert ellökte ellenfelét. A FEB a fegyelmi szabályzat 14.§ (2) bekezdése alapján súlyosbító körülményként értékelte a büntetés kiszabása során, hogy a fegyelmi vétség elkövetése akkor történt, amikor a labda nem volt megjátszható közelségben.

A REAC–Orosháza mérkőzéssel kapcsolatban a REAC-ot rendezési hiányosság és szurkolóinak pirotechnikai eszköz használata miatt 100 ezer forint pénzbüntetés megfizetésére kötelezték.

A Csepel–Diósd mérkőzéssel kapcsolatban a Csepelt szurkolóinak rasszista megnyilvánulása miatt (német birodalmi háborús zászló kihelyezése) 300 ezer forint pénzbüntetés megfizetésére kötelezték.

Női nagypályás bajnokságok és kupák

Dudás Dóra (Dunaújváros) és Frank Ildikó (DAC Unio) három-három soron következő női felnőtt bajnoki mérkőzésre szóló eltiltást kapott, mert megütötték ellenfelüket. A fegyelmi szabályzat szerint az ellenfél megütése vétség büntetése három mérkőzésre szóló eltiltással indul.

Dián Ágnes (Dunaújváros) kettő soron következő női felnőtt bajnoki mérkőzésre szóló eltiltást kapott, mert megrúgta ellenfelét. A FEB a Fegyelmi Szabályzat 14.§ (2) bekezdése alapján súlyosbító körülményként értékelte a büntetés kiszabása során, hogy a fegyelmi vétség elkövetése akkor történt, amikor a labda nem volt megjátszható közelségben.

Várkonyi Orsolya (UTE) egy soron következő női felnőtt bajnoki mérkőzésre szóló eltiltást kapott.

Volein Viktor gyúrót (FTC), mert a játékvezető személyére többször súlyosan sértő kifejezéseket használt és szóban megfenyegette őt, mindennemű sporttevékenységtől 2014. szeptember 2. napjától kezdődően három hónapra eltiltották.

Női és férfi futsal bajnokságok és kupák

Veres Gergely (Déli Dupont) egy, Bajnók Imre (Békéscsaba) egy és Vidák Balázs (Haladás) egy soron következő felnőtt futsal bajnoki mérkőzésre szóló eltiltást kapott.

Olvasói sztorik