NB I

Részlegesen törölték a Fradi büntetését

Sikeres volt a klub fellebbezése, így az UEFA eltörölte a húszezer eurós szankciót.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Eredményesnek bizonyult az FTC fellebbezése az UEFA illetékes testülete felé, az európai szövetség fegyelmi bizottsága által az FTC – Sliema Wanderers Európa Liga-selejtezőkön tanúsított bizonyos szurkolói magatartások miatt első fokon kiszabott büntetések ellen.

Mint ismert, a mérkőzéseken tanúsított rasszista, revizionista és szélsőséges szurkolói magatartások miatt a klubot az UEFA 20 ezer euró pénzbüntetéssel, valamint részleges szektorbezárással sújtotta. További pénzbüntetést kapott a klub a játékosok által begyűjtött sárga lapok miatt, ez ellen nem fellebbezett a Fradi.

Az UEFA fellebbezési testülete szeptember 4-én meghallgatta az FTC képviselőit, akik a jogi és ténybeli érvelés mellett röviden bemutatták a klub kirekesztés elleni kampányát, és ismertették az új stadion beléptető rendszerét is.

A tárgyalást követően faxon, írásban megérkezett az UEFA másodfokú határozata (indokolás nélkül) amely – a már letöltött szektorbezárás büntetés érintetlenül hagyása mellett – a klubot sújtó 20 ezer eurós pénzbüntetést eltörölte, és hatályon kívül helyezte.

Erre tekintettel szükségtelenné vált a törölt pénzbüntetés vétkes szurkolókra történő továbbhárítása. A további szükséges intézkedések megtételéről az FTC az indokolás kézhezvétele után dönt.

Az FTC megerősíti azon elkötelezettségét, hogy – az UEFA szabályaival összhangban – zéró toleranciát érvényesít minden rasszista, kirekesztő, antiszemita, vagy szélsőséges szurkolói magatartással szemben – írja a fradi.hu

Olvasói sztorik