NB I

Csehi: Az akarat sokat számít

Az újonc DPASE tapasztalt védője szerint Nyíregyházáról pontokkal térhetnek haza jövő szombaton.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Az élvonal hatodik fordulója után a Dunaújváros még mindig nyeretlen. Legutóbb a Győri ETO otthonából kellett üres kézzel távoznia az újoncnak, annak ellenére, hogy háromszor is betalált. Legalább az átigazolási piacon jól hajráztak, hiszen az utolsó napon a szlovén Timotei Dodlek, valamint Nikházi Márk személyében két új játékost szerződtettek, utóbbi a Diósgyőrből tette át a székhelyét a DPASE-hez.

Dobos Barna együttese számára szerdán kezdődnek a Ligakupa küzdelmei, az MTK ellen. Mint ismeretes, az Európa-bajnoki selejtezők miatt a hétvégén szünetel az NB I, de ez a pihenő jól jöhet az újvárosiaknak, hogy az új emberekkel felvértezett csapat összecsiszolódjon. Nincs rá túl sok idejük, mert szeptember 13-án már bajnokit játszanak a szintén újonc Nyíregyháza ellen.

A Rangadó.hu megkeresésére a Dunaújváros harmincéves védője, Csehi Tamás értékelte a Győr elleni mérkőzést, és kitért az új igazolásokra is.

– Nagyon jól kezdtük a mérkőzést, hiszen megszereztük a vezetést, de nem álltunk vissza. A győriek büntetője előtt piros lapot kapott az egyik játékosunk. Szerintem nem volt jogos a kiállítás. Emberhátrányban már nehéz dolgunk volt és kaptuk is a gólokat. Mi azért küzdöttünk becsülettel és a csapat tartása mindenképpen megsüvegelendő. Sajnos elkerülhető gólokat kaptunk. Úgy gondolom, még többet kell beszélni a pályán és zártabban kell védekezni. Nem könnyű hetven percig emberhátrányban játszani, és az új játékosok sem illeszkedtek be teljesen, de napról napra fejlődünk. Sok kritikát kaptunk, hogy kevés helyzetet tudunk kidolgozni, hát ezt most cáfoltuk – mondta Csehi Tamás.

– Ebből a szempontból akkor jól jön az egy hét szünet…
– Nekünk mindenképpen jól jön, ez egyértelmű. Szeretnénk elkezdeni pontokat gyűjteni, persze nekünk hátrányunk az is, hogy az első kilenc fordulóban nem játszhatunk hazai pályán, ami szerintem a Győrt vagy a Videotont is érzékenyen érintene, de nem akarok mentségeket keresni. Csinálni kell tovább a dolgunkat és meglesz az eredménye.

– A Ligakupában szerdán az MTK ellen lépnek pályára. Mit vár attól a mérkőzéstől?
– Sokan vagyunk a keretben, ezért azok is lehetőséget kapnak majd, akik egyébként kevesebbet játszanak, és biztosan élni is fognak vele. Mindig azt szoktam mondani az öltözőben, lehet, hogy jobban játszik a másik csapat, de egyvalamiben nem múlhatnak felül minket, és az az akarat.

– Nikházi Márk és Timotei Dodlek is a Dunaújvárosban folytatja. Ők erősítést jelentenek?
– Nikházi Márk remek játékos, aki nagy erőssége lehet a csapatnak. A szlovén középpályásról még nem tudok konkrét véleményt mondani, de nem tűnik rossznak.

– Bajnoki mérkőzésen legközelebb a Nyíregyháza ellen lépnek pályára. Verhető csapata a Szpari? Milyen meccsre számít?
– Papíron mi vagyunk otthon, de mégis idegenbe megyünk. Ugyanabban a mentalitásban kell pályára lépnünk, mint a Győr, vagy a Fradi ellen. Ha úgy játszunk, mint azokon a mérkőzéseken, akkor pontokkal fogunk távozni Nyíregyházáról, de ha az első három mérkőzésen nyújtott formánkat hozzuk, akkor nem így lesz. Pozitívan állunk hozzá és reméljük sikerül megszerezni a győzelmet.

Olvasói sztorik