NB I

Aki rendszeresen gólt lő a Pécsnek…

A kecskeméti Balázs Zsolt szerint a PMFC elleni, szombati győzelemre építhetnek, akár már kedden is.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Az élvonal hatodik fordulója után már csak három nyeretlen csapat maradt a mezőnyben. A Pécs a Kecskemétet fogadta, és mindkét együttes abban reménykedett, hogy megszerezheti első győzelmét. A mérkőzés végeztével ezt Bekő Balázs tanítványai mondhatták el magukról, hiszen 2-1-re nyertek. Balázs Zsolt szinte napra pontosan két éve (2012. augusztus 31-én) szerezte első gólját az alföldiek színeiben. Érdekesség, hogy szintén Pécs volt a helyszín, és a találat akkor is győzelmet ért. Most az Európa-bajnoki selejtező miatt egy hétig szünetel az NB I, de addig sem ülhetnek a babérjaikon a csapatok, mivel kedden már kezdődnek a Ligakupa küzdelmei, a KTE a másodosztályú Békéscsabához látogat, majd a bajnokságban szeptember 13-án fogadja a Győri ETO gárdáját. Az a mérkőzés sem ígérkezik könnyűnek.

A Rangadó.hu megkeresésére Balázs Zsolt értékelte a Pécs elleni mérkőzést és elmondta, hogy nyerni szeretnének Békéscsabán is.

– Nagyon örülünk, hogy végre megszereztük az első győzelmünket. Sajnos elég sokat kellett rá várni, de a lényeg, hogy sikerült gólokat szereznünk és elhoznunk a három pontot Pécsről. Úgy gondolom, ebből a sikerből tudunk majd meríteni és építkezni. Nem szabad elfelejteni, hogy ezzel a győzelemmel még nincs minden megoldva, de arra mindenképpen jó, hogy elinduljunk felfelé a tabellán – mondta Balázs Zsolt.

– A hétvégén az Európa-bajnoki selejtezők miatt szünetel az NB I. Jót fog tenni a csapatnak ez a kis pihenő?
– Ártani biztosan nem fog ez az egy hét szünet. Továbbra is gyakorolni fogunk és felkészülünk a következő fordulóra, de előtte még kedden a Ligakupában a Békéscsaba ellen játszunk. Még nem tudjuk pontosan, milyen összeállításban lépünk pályára. Lehet, hogy a fiatalok kapnak lehetőséget a bizonyításra. Benne van a pakliban az is, hogy a hétvégi kezdőcsapattal állunk majd fel Békéscsabán. Szeretnénk ismét idegenben nyerni és elhozni a három pontot.

– A bajnokságban legközelebb a Győrt fogadják. Milyen mérkőzésre számít? Verhető csapat az ETO?
– Sokan mondták már, hogy ebben a bajnokságban mindenki meg tud verni mindenkit és ezt én is így gondolom. Nagyon erős csapata van a Győrnek, hiszen a bajnoki címért küzdenek, de ebben a szezonban nem jött ki nekik a lépés. Vertük már meg őket hazai pályán és ez akár meg is ismétlődhet.

Olvasói sztorik