NB I

Már nem nyeretlen a Kecskemét

Nehéz helyzetben a Véber-csapat: a KTE 2-1-re nyert a Pécs otthonában az NB I hatodik fordulójában.
OTP Bank Liga, 6. forduló
Pécsi MFC-Matias – Kecskeméti TE 1-2 (0-1)
Pécs, 1500 néző. Játékvezető: Fábián M.
PMFC: Gőcze – Nagy J. (Wittrédi, 66.), Balogh B., Romics, Mohl – Horváth A. – Márkvárt (Rácz F., 62.), Szatmári (Pölöskey, 52.), Heffler N., Kővári – Fröhlich. Edző: Véber György
KTE: Tujvel – Lovrics, Karan, Varga R., Fótyik – Vukaszovics, Kitl – Botka, Szavics (Patvaros, 61.), Balázs Zs. – N’Diaye (Novák, 70.). Edző: Bekő Balázs
Gólszerzők:Pölöskey (86.), illetve, N’Diaye (14.), Balázs Zs. (48.)

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Az OTP Bank Liga hatodik fordulójában két nyeretlen csapat találkozott, de a meccs után, már csak a Pécs maradt győzelem nélkül. A Kecskemét, ha nem is megérdemelten, de elvitte a három pontot a PMF otthonából, így elmozdult az utolsó helyről.

A Pécs kezdte jobban a mérkőzést. Heffler Norbert már az elején tesztelte Tujvel kapust, aki állta a sarat. A 14. percben mégis a Kecskemét szerezte meg a vezetést: Vukaszovics vitte fel a vendégek támadásánál a labdát, Balázs Zsolt sarokkal N’Diaye elé tette, aki 16 méterről kilőtte a bal alsó sarkot (0-1).

A 26. percben szabadrúgást kapott a Pécs, de Heffler Norbert centikkel a rövid felső mellé tekert. A hazai csapat átvette az irányítást és a kapujukhoz szögezi a kecskemétieket. A 35. percben Márkvárt lövését fogta a vendégkapus. A 45. pepcben egy gyors vendégtámadás végén Varga Róbert beadását N’Diaye csúsztatta meg 13 méterről, de a kapu mellé pörgött a labda.

Az első félidőben jobban játszott a Pécs, ezért némileg meglepetés volt, hogy hátrányban mentek a szünetre.

A hazai csapat fejben bent maradt az öltözőben. A 48. percben növelte az előnyét a Kecskemét: Szavics szerzett labdát és indította N’Diayét, aki gyönyörűen centerezett Balázshoz, aki öt méterről a kapuba lőtt (0-2). A 61. percben Tujvel mentett nagyot Kővári elől, aki Pölöskey lecsúszó lövésére robbant volna be. A vendégek kapusa fájlalta a kezét, ápolni kellett. A pécsiek domináltak, de csak lövésekig jutottak. A 73. percben Fröhlich 17 méteres próbálkozását fogta Tujvel. A 78. percben Wittrédi Hefflernek gurította le a labdát, de a lövését fogta a rövid saroknál a kecskeméti kapus.

A 86. percben szépített a Pécs: Wittrédi beadását Pölöskey Péter öt méterről először a kapufára fejelte, majd a kipattanót a kapuba vágta (1-2). A 89. percben Wittrédi erőből középre lőtt, de Tujvel ki tudta ütni a rövid saroknál. Ez volt az utolsó lehetőség az egyenlítésre – tudósított a KTE honlapja.

A mérkőzést a Rangadó.hu szakértője, Turi Zsolt, a PMSC egykori kiváló játékosa értékelte:

Nagyon jól kezdte a mérkőzést a PMFC, az első tíz-tizenöt percben három százszázalékos ziccer maradt ki, majd egy jó kontra után mindjárt gólt szerzett a Kecskemét. Ugyanez adott volt a gól után: újra volt egy ellentámadásuk, de azt kihagyták. Úgy éreztem, nagyon megfogta a pécsieket a kapott gól, nem jöttek a nagy lehetőségek, amelyekből egyenlíteni tudtak volna. Az utolsó passzoknál mindig rossz döntéseket hoztak a játékosok.

A második félidő megint kimaradt hazai lehetőséggel kezdődött, az ellenakcióból pedig jött a KTE második gólja. A vendégek maximálisan azt játszották, amit eddig, masszívan védekeztek, és abból kontrákat vezettek. Mintha hitehagyott lett volna a pécsi társaság, nem volt tűz a játékosokban, nem tudtak menni előrefelé a győzelemért. A próbálkozások elhaltak a tizenhatos előtt. Még a szépítésre sem volt esély, nem volt bennük a gól, hiába cserélt csatárt és középpályást Véber György, pk sem lendítettek a játékon. Aztán egy pontrúgásból összejött a szépítés, és akkor még öt perc volt hátra. A Kecskemét próbálta a kaputól távol tartani a hazaiakat, akik már csak egy szabadrúgásból tudtak veszélyeztetni.

Sajnos nincs meg az a tűz a társaságban, ami a sikerhez kellene. Mentek-mentek, de rengeteg technikai hibával, ráadásul hátul olyan hajmeresztő hibákat védettek, amellyel felhozták ellenfelüket. Eddig ez nem volt jellemző rájuk. A futball törvénye: rúgd be a helyzeteidet, különben előbb-utóbb gólt kapsz. Ez ma is bejött.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik