NB I

Uri Geller kellett volna Újpestre

A Honvéd elleni meccsen volt egy jelenet, amely kompletten megmutatta, miért tart itt a magyar labdarúgás.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Az Újpest hazai környezetben gól nélküli döntetlent játszott a Bp. Honvéddal az OTP Bank Liga hatodik fordulójának első szombati mérkőzésén. A lila-fehérek ezzel továbbra is veretlenek, ugyanakkor legutóbbi két találkozójukon egyetlen gól sem született.

Az első félidőben az újpestiek birtokolták többet a labdát, de ez a helyzetek számában nem mutatkozott meg. Mindkét gárda a biztos védekezésre alapozta játékát, így a csapatok előtt csak egy-egy nagy lehetőség adódott, de gól nem született. A fordulást követően egyértelmű fölénybe kerültek a lila-fehérek, és már a helyzeteik is megvoltak, de Simon Krisztián révén csak egy kapufáig jutottak. A hajrára teljesen beszorult a Honvéd, de a 92. percben Mboma parádés sarkazásánál Kemenes bravúrja megmentette a kispestieket.

A Rangadó.hu szakértője, Kovács Bálint, az ACFK menedzsere hangsúlyozta: ezt a meccset csak Uri Geller tudta volna megmenteni, annyira gyenge volt.

A mérkőzés színvonala és irama nagyon gyenge volt, ráadásul komoly egyéni hibákat, képességbeli problémákat láthattunk. Sajnos olyan játékosok vannak mindkét oldalon, akiknek nem engedném meg, hogy a Honvéd Shopban, vagy az Újpest Shopban vásároljanak. Olyan külföldiek szerepelnek a két klubban, akiknek a nevét sem szabad kimondani vagy megjegyezni, mert értékelhetetlen teljesítményt nyújtanak – kezdte Kovács Bálint.

Számomra érdekes, hogy a 25. percben hallottam először Vécsei Bálint nevét, holott ő a Honvéd csapatkapitánya. Nem értem, ez hogy lehet. Észrevettem tipikusan magyaros csatárokat is: góllövő csatárok gól nélkül… Ezt a mérkőzést egy dolog tudta volna megmenteni, hogyha megmozgatom a kapcsolataimat, és szóltam volna Uri Gellernek és Dynamónak, hogy játsszanak az egyik, illetve a másik oldalon, ezen kívül nem volt rá esély, hogy gól szülessen.

Az Újpestből pozitívan értékelhető Szuljics, a Honvédból pedig Portilla. Voltak erős bírói hibák, például nem zavarta le az amúgy jól játszó Herist. Nem értettem, Alcibiade mit keres egy Honvéd-szintű klubban. A vendégektől nagyon hiányzik egy normális középhátvéd, az Újpestnél pedig Dusan Vasziljevics kezd befásulni…

Amikor az első félidő elején Youla és Prosser gólhelyzetben összerúgott, az a jelenet kompletten megmutatta, miért tarunk itt…

Olvasói sztorik