NB I

Gól nélküli meccsekre vágyik a Nyíregyháza védője

A Spartacus védője, Szokol Zsolt szerint, a védekezésük alakul, de a helyzetkihasználásukon van még mit javítani.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Az élvonal ötödik fordulója után is maradt négypontos a Nyíregyháza. A Ferencváros múlt hétvégén játszotta első NB I-es mérkőzését az új stadionjában, az újonc pedig csak asszisztálni tudott a 3-1-es hazai sikerhez. Persze, a nyírségi együttesnek nem volt a legkedvezőbb a sorsolása: eddig a bajnok Debrecen, az idei meglepetéscsapat Paks, a Honvéd, a százszázalékos Videoton, és végül a Fradi ellen játszott. A következő fordulóban a Lombard Pápát fogadja a Nyíregyháza.

A Rangadó.hu megkeresésére a Spartacus 24 éves jobbhátvédje, Szokol Zsolt elmondta, milyen érzés volt kifutni a Groupama Aréna gyepére, és értékelte a Fradi elleni mérkőzést.

– Fantasztikus volt ebben a stadionban játszani. Örültünk, hogy az NB I-ben mi játszhattunk először ott – mesélte Szokol Zsolt. – A mérkőzésre rátérve, nagyon sajnálom, hogy vereséggel végződött. Már az elején hátrányba kerültünk egy gyors góllal. Majd Gera Zoltán lőtt hatalmas gólt, így kettő-nullával mentünk a szünetre. Nem voltunk könnyű helyzetben, de a második félidőben már magunkra találtunk. Sajnos a mérkőzés harmadik találatát is a hazaiak szerezték meg egy elkerülhető büntető után. Tovább harcoltunk, és sikerült a szépítés, aminek örülünk. A jövőben lehet építeni a második félidőben mutatott játékunkra. Úgy gondolom, hogy a helyzetkihasználáson javítanunk kell. A védekezésünk csapatként már egyre jobban működik. Jó lenne, ha több mérkőzést is sikerülne kapott gól nélkül lehozni, hiszen a Honvéd ellen ez sikerült és meg is szereztük a három pontot.

– A Nyíregyházának nem volt könnyű sorsolása. Innentől már könnyebb lesz pontokat szerezni?
– Minden mérkőzés nehéz és egyiket sem vesszük félvállról. Úgy gondolom, hogy ezután is meg kell küzdenünk minden pontért.

– Szombaton a Pápát fogadják. Milyen mérkőzésre számít? Verhető ellenfél a Lombard?
– Rengeteget beszéltünk róla, és felkészültünk a Pápából. Személy szerint nagyon szeretnék nyerni, különösen hazai környezetben. Nem lesz könnyű feladat, de úgy gondolom, hogy a csapat képes lesz egy jó mérkőzésen megszerezni a három pontot.

Olvasói sztorik