NB I

Nem tudott hármat passzolni a DVTK

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Diósgyőr – Debrecen 1-1

Tomiszlav Szivics, DVTK: – Ez egy nagy taktikai csata volt. Az első félidőben nagyon jól lezárták a területeket, de mi is. Egy hibából született a gól, egy kicsit elaludtunk. Nekik se és nekünk sem volt helyzetünk. A második félidőben változtattunk egy kicsit és közel álltunk a győzelemhez, mert volt néhány igazi lehetőségünk, de összességében azt mondom, reális ez a döntetlen. Ma ezzel kell elégedettnek lenni és tisztelni, becsülni minden pontot. A tanulság az, hogy néhány játékos túlságosan is tisztelte az ellenfelet. Görcsösek voltak és feszültek, nem tudtunk hármat passzolni. Ahogy felszabadultak és elkezdtek játszani, az már arra hasonlított, amire hasonlítania kellett. Nem szabad elfelejteni, hogy több játékosunk is kisebb csapatból jött, és soha nem játszottak ilyen közönség előtt, de jó úton járunk. Még egyszer mondom, hogy nagyon fontos pontot szereztünk és elvettünk a Debrecentől két pontot, ami később nagyon sokat fog érni.

Kondás Elemér, DVSC: – Úgy gondolom, hogy jól játszottak a fiúk. Minden elismerés őket illeti, hiszen a csütörtöki meccs után is kifejezetten jól futballoztak és uralták a mérkőzést. Ilyen kiállításra nem tudok mit mondani. A másik oldalon is voltak kezezések, azt észre sem vettük. Úgy gondolom, egy lövés után, ha hozzáér valakinek a kezéhez a labda, nem biztos, hogy sárga lap, de mindegy, ezt nem az én dolgom megítélni, bár kicsit bántott ez a dolog. Szerintem a srácok jól játszottak. A végén magasságbeli fölényben volt az ellenfelünk, ezért is próbáltunk magas embert becserélni, mert jöttek a beadások, de sajnos mielőtt cserélni tudtunk volna, Griffiths befejelt egy beadást, és ezzel csak egy pontot tudtunk elvinni, de a játékosok minden elismerést megérdemelnek, mert jól futballoztak. A szerencsének is mellénk kell állnia, viszont annak van szerencséje, aki tesz érte. Ezek szerint nekünk többet kell tenni, de az igaz, hogy nagyon jókor fog jönni a pihenő. Egyrészt, akinek tudunk adni pihenőt, annak adunk. Másrészt a sérültek is remélhetőleg két hét alatt felépülnek, és nagyobb választási lehetőségünk lesz a következő mérkőzés előtt.


Győr – Dunaújváros 4-3


MTK – Ferencváros 2-1

Garami József, MTK: – Természetesen nagyon örülünk, hogy helyesbíteni tudtuk a múlt heti kisiklásunkat. Az első félidőben már voltak helyzeteink, és ha azokat kihasználjuk, talán könnyebben nyerhettünk volna. A második félidőben volt egy időszak, amikor nagyon türelmesen kellett védekeznünk, mert a Fradi nagyon jött ránk. Sikerült ezt az időszakot jól megoldani, és itt a végén a kitámadó Fradi ellen voltak helyzeteink. Természetesen feszült az ember a mérkőzés előtt, alatt és után is egy darabig, és ez most is így volt. Nagyon örülök, hogy a játékosok a mai mérkőzésre egyrészt jól felkészültek, másrészt mindent megtettek a győzelemért.

Thomas Doll, Ferencváros: – Először is szeretnék gratulálni az MTK-nak a megérdemelt győzelméhez. Ma az volt a legnagyobb problémánk, hogy a mezőnyben a párharcokhoz való hozzáállás nem volt megfelelő. Már a meccs elején ez jellemzett bennünket: a belső védők, a szélső védők, a középpályások sorra elveszítették a labdákat. Azt hittem, ennél előrébb tartunk már. Ez elfogadhatatlan… Nem túl jó a helyzet: se elől, se hátul nem tudtunk jól produkálni. Az MTK ma egy kicsit nagyobb szívvel játszott. Lehet rosszul futballozni, lehet labdákat veszíteni, de szív nélkül nem lehet játszani. Ez most egy hátralépés volt, a következő két hétben ezzel az eredménnyel kell élnünk. Nagyon rossz érzés, amikor egy edzőnek a hozzáállás miatt kell negatív hangon megszólalnia… Meg volt a lehetőségünk, hogy fellépjünk a második helyre. Pár játékos már úgy mozgott, mintha megnyertük volna a bajnokságot – őket most vissza kell hoznunk a földre.

forrás: fradi.hu


Videoton – Puskás Akadémia 3-0

Joan Carrillo Milan, Videoton: – Tudtuk, hogy nehéz lesz a találkozó, mivel a Puskás nagyon szervezetten játszó csapat. Ezt az is mutatja, hogy csak később sikerült betalálnunk. Persze, ha a büntető bemegy, az jócskán megkönnyítette volna a dolgunkat. A fiúk végig tisztességesen hajtottak. Egy ilyen mérkőzésen nagyon sok minden előfordulhat. Igaz, hogy most három-nullra nyertünk megint, de lehetett volna egy-null, vagy akár null-egy is. Nagyon elégedett vagyok azzal, ahogy a csapat és az összes játékos dolgozott. Minden mérkőzésen van olyan, amiben lehetett volna jobban teljesíteni. Most úgy gondolom, hogy az emberelőnynél túlzottan használtuk a pálya középső részét, jobban kellett volna a széleken dolgozni.

Benczés Miklós, Puskás FC: – Valóban veszteség volt, hogy Tóth Balázst elveszítettük a játékunkból. Ezt követően meg is kaptuk a gólt. Egyébként utána nagyon szervezetten játszottunk és sokáig tartotta magát a csapat a jó formában lévő Videoton otthonában. A végére megrogytunk és kihasználta a hibáinkat az ellenfél. Negatívumokról most nem akarok beszélni, mert ahhoz kevés lenne a műsoridő. A két fiatal szélső védőm játékát ki lehet emelni. Úgy gondolom, nem okoztak nekem csalódást. Tehát Lorentz és Spandler jól futballoztak és a csapat átlaga felett voltak. Volt azonban egy-két olyan teljesítmény, ami hatalmas csalódást okozott nekem. Sajnos nem volt idő, hogy teszteljük azt, amikor fent van Lencse, Harsányi és Tischler, de már előtte is követtünk el olyan hibákat, ami nem a begyakorolt játékunk volt. Éppen ellenkezőleg, felhívtuk a csapat figyelmét, hogy mit nem szabad a Videoton ellen játszani és mégis azt kezdtük el erőltetni, amit nem kellett volna.


Nyíregyháza – Lombard Pápa 3-0

Csábi József, Nyíregyháza: – Örülök az első hazai győzelemnek. Korán vezetést szereztünk, így a Pápa már nem játszhatta azt a játékát amit tud, és kiszolgálhattuk lelkes közönségünket, akik végig fantasztikusak voltak.


Pécsi MFC – Kecskemét 1-2

Véber György, PMFC: – Visszadobom most a labdát. Aki látta a mérkőzést, és konyít egy kicsit a futballhoz, az le tudja vonni a következtetést a látottakból. A játékosoknak nem volt létkérdés, csak egy bizonyos szintig, hogy kiegyenesedjünk. Nem lőttünk kapura, kivégeztük magunkat újfent.

Bekő Balázs, KTE: – Azzal a céllal jöttünk, hogy pontot vagy pontokat szerezzünk, a mi helyzetünkben ez létfontosságú volt. Egy masszív védekezésből szerettünk volna kontrázni, nagy szívvel, fegyelmezetten játszottunk. Sokkal kevesebb hibával tettük ezt, mint a korábbi meccseken, ha hátulról kellett építkezni, akkor sem jöttünk zavarba. Ennek meglett ma az eredménye.

(forrás: kecskemetite.hu)


Újpest – Bp. Honvéd 0-0

Nebojsa Vignjevics, Újpest: – A pohár nem félig üres, hanem teljesen üres. Elégedetlen vagyok a csapat játékával. Nagyon sok egyéni próbálkozás volt, amit nem néztem jó szemmel. Igazából nem volt csapatjáték és néha úgy tűnt, mintha a tavalyi szezonban néhány meccs élménye feltűnt volna negatív irányban. Egy ilyen remekül védekező és jól szervezett Honvéd ellen nem tudtunk nyerni, nehéz is lett volna. Csatárunk most már van, és bízunk benne, hogy legközelebb sikerül a győzelmet megszerezni.

Pietro Vierchowod, Honvéd: – Az első félidőben elégedett voltam a játék képével. A második félidőben kicsi magunkra húztuk az ellenfél játékosait. Inkább a mi térfelünkön zajlott a játék. Harcoltunk ezen a mérkőzésen, a kapusunknak volt két nagy védése. Összességében elégedett vagyok a végeredménnyel.

https://www.youtube.com/watch?v=-bWy_sUO1y0


Sz. Haladás – MVM-Paks 1-3

Artner Tamás, Haladás: – Három-egyre kikaptunk hazai pályán, semmiképp nem lehetek elégedett. Az első félidőben lefutballozott minket a Paks, de találtunk egy gólt és vissza tudtunk jönni a mérkőzésbe. Úgy érzem, jól kezdtük a második félidőt, de az óriási hiba eldöntötte a játék további végkimenetelét. Aztán kaptunk még egy szerencsétlen gólt. Szerintem három olyan gólt kaptunk, amit serdülőszinten nem lehet. Az összeszokottság hiánya okozhatta ezeket a hibákat. A tavalyi négy védőmből egy sem volt a pályán. Nem egyszerű ezeket a dolgokat megoldani, de meg fogjuk, viszont jelenleg ezek a hibák még benne vannak. A tavalyi kezdőcsapatból hárman voltak a pályán. A mostani egy hét szünet nem jön rosszul, de remélem, tudunk beletenni egy-két játékost, mert mindenképpen kelleni fog.

Csertői Aurél, Paks: – Szerintem egész végig kézben tartottuk a mérkőzést. Jól futballoztunk. Dicséret illeti az összes játékost, fegyelmezettek voltunk, helyenként jól játszottunk és megérdemelten nyertünk. Nagyot javultunk a játékban, de minden meccs más és más. Amikor egyenlített az ellenfél, akkor is mi futballoztunk jobban. Úgy érzem, a második félidőben sima meccset hoztunk. Minden pont élet-halál kérdése az első bajnokitól az utolsóig. Akik velünk játszottak, azok komolyan vettek minket, mert a három pontért küzdenek. Szerdán lesz egy Ligakupa-mérkőzésünk a Fradi ellen. Lehetőséget kapnak azok, akik kevesebbet játszottak. Sok fiatal van nálunk, és kell nekik a meccs. Úgy gondolom, hogy mindenképpen jót tesz nekünk ez az egy hét szünet.

Olvasói sztorik