NB I

Az olaszok végzete a Haladásnál

A korábbi tizenhétszeres szlovák válogatott védekező középpályás, Kamil Kopunek érkezhet.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Kedd óta a Haladással edz a korábbi 17-szeres szlovák válogatott védekező középpályás, Kamil Kopunek. A harmincéves játékos 2002 és 2010 között hazája élvonalában, Spartak Trnava együttesében 196 meccsen 11 gólt szerzett. Ezt követően az orosz első osztályú Szaturn Moszkvában játszott hét meccset, majd 2011-ben az olasz Bari színeiben folytatta. A Serie A-ban öt, a Serie B-ben 13 találkozón szerepelt.

Ezután ismét hazájában, a Slovan Bratislavában focizott, 35 bajnokin lépett pályára, gólt nem lőtt. Idén márciusban az azerbajdzsáni Ravan Bakuba igazolt, 11 meccsen kapott lehetőséget. Régebben öt Európa Liga-selejtezőn és két UEFA Kupa-selejtezőn is futballozott.

Kopunek korábban tagja volt a szlovák korosztályos válogatottakban is, sőt, a felnőttek között 17 alkalommal játszott, és két gólt lőtt. Pályára lépett a 2010-es dél-afrikai világbajnokságon, sőt az ő góljának is köszönhetően Szlovákia 3-2-re legyőzte Olaszországot, ezzel a szlovákok továbbjutottak, az itáliai csapat pedig búcsúzott.

Noha Kopunek a Baku játékosa, menedzsere tájékoztatása szerint szabadon igazolható. A labdarúgó piaci értékét egyébként a transfermarkt.de 330 ezer euróra becsüli. A futballista családja Magyarországon él, ezért szeretne idehaza játszani – írja a Haladás hivatalos honlapja.

Érdekesség, hogy tavaly nyáron a Ferencváros és a Győri ETO is le akarta igazolni, de végül egyiküknek sem sikerült…

Olvasói sztorik