NB I

Amerikából jött, és lehet, hogy visszatér

Hasznosan és kellemesen töltötte az idei nyarat Mészáros Ferenc, a Pécs korábbi vezetőedzője.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Mészáros Ferenc június közepén elutazott az Egyesült Államokba, és csak augusztusban, néhány nappal ezelőtt tért haza. Tartalmas időszakon van túl, hiszen az USA-ban volt akkor is, amikor az ország válogatottja a világbajnokságon szerepelt. A közeljövő egy munkalehetőséggel is kecsegtet az 51 éves edző számára, aki azonban a Rangadó.hu érdeklődésére elmondta, hogy elsősorban továbbra is itthon szeretne tevékenykedni.

– Mivel töltötte ezt a bő két hónapot?
– Volt egy-két megkeresésem idehaza tavasz végén, amelyek azonban nem sikerültek, de már előtte eldöntöttem, hogy ki fogok menni, méghozzá három ok miatt. Részt vettem egy személyiségfejlesztésen, az üzleti kapcsolataimat is építettem, és a labdarúgásukat is tanulmányoztam. Elképzelhető, hogy lesz belőle valami a folytatást tekintve, mert Floridában épül egy nagy sportkomplexum, lehet, hogy ott szerepet kapok egy projektben – mesélte Mészáros Ferenc.

– Éppen a világbajnokság időszakában volt az USA-ban. Mennyire érdekelte az embereket a válogatott szereplése?
– Náluk a baseball az első a sortágak között, a csapból is az folyik. Utána következik az amerikai foci, majd a kosárlabda, de nagyon jön fel a soccer, tehát a futball is, ez főleg a vébé alatt volt érzékelhető. Nagyon tetszett a játékuk, és a megalkuvást nem tűrő hozzáállásuk. Ha lett volna egy-két sztárjuk, szerintem biztosan a negyedik-nyolcadik hely között végeznek. Nagyon sokat tanultam azokon a tréningeken, amelyekre jártam, és a pozitív hozzáállás látszott a futballjukon is. Mennek, nem ismernek lehetetlent. De játszottam egy öregfiúk-meccsen, amelyen tapasztalhattam, hogy ők ugyanúgy hajtanak. Elképesztő!

– Mikor dőlhet el a hogyan tovább?
– Volt ez az ajánlat, de hogy mi lesz belőle, az majd ősszel eldől. Mindenképpen szeretnék itthon edzősködni ősszel, hiszen egy éve nem dolgozom, és nagyon hiányzik a munka. Az Egyesült Államokban nagyon szimpatikus, hogy ha valaki tud valamit, azt elismerik, nem kell győzködni senkit, mint itthon például Tomiszlav Szivicsnek arról, hogy a tabella második helyén álló csapatnál jó munkát végeznek…

Olvasói sztorik