NB I

Bartha szerint az Újpest is verhető

A tolnaiak középpályása bízik benne, hogy otthon tudják tartani a három pontot szombaton.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Az élvonal eddigi meglepetéscsapata, a Paks legutóbb döntetlent játszott a Puskás Akadémia otthonában. Csertői Aurél legénysége gól-, majd később emberhátrányba került, a hajrában Könyves Norbert találatával mégis egyenlíteni tudott a Pancho Arénában. Érdekesség, hogy Tóth Balázsnak sikerült először bevennie Molnár Péter kapuját ebben a szezonban. A Paks a Videoton mögött a második helyen áll jelenleg a tabellán, és ha nem is sikerült százszázalékosnak maradniuk, veretlenségüket megőrizték. A tolnaiak a szintén jó formának örvendő Újpest csapatát fogadják a következő fordulóban, szombat délután.

A Rangadó.hu megkeresésére a paksi Bartha László értékelte a Puskás Akadémia elleni mérkőzést, és elmondta, továbbra is ugyanazt a játékot játsszák, amit eddig.

– Nyerni szerettünk volna a Pancho Arénában, de ez sajnos nem sikerült. Az első félidőt rontottuk el. Hagytuk, hogy előnyt szerezzen az ellenfél, így futnunk kellett az eredmény után. Szeretnénk ugyanúgy játszani, ahogy az első három fordulóban tettük. Eddig szervezetten visszaálltunk és fegyelmezetten védekeztünk, ezt a stílust szeretnénk visszahozni a következő mérkőzésre.

– A Paks védelme nagyon stabil lábakon áll, pedig sokat változott a tavaszi csapathoz képest. Szabó János megsérült, Éger László visszavonult, Fiola Attila pedig jobbára csereként lép a pályára…
– Úgy gondolom, az edzőt illeti a dicséret, Csertői Aurél jól összerakta a csapatot. Nem szabad azonban elfeledkezni azokról a játékosokról, akik pótolják a klasszisainkat.

– Meddig tartható ez a jó forma, ilyen szűkös kerettel?
– Nem tudnám megjósolni, hogy meddig fog tartani. Ha azt játsszuk, amit tudunk, akkor remélhetőleg minél tovább. Az igaz, hogy kissé szűkös a keretünk, de majd akkor dől el, hogy ez probléma-e vagy sem, ha kicsit jobban belemegyünk a bajnokságba. Sérüléseknél és eltiltásoknál jelenthet gondod, de aki a keretünkhöz tartozik, megérdemli, hogy itt legyen és pótolni tudják majd az esetleges kiesőket.

– Verhető ellenfél az Újpest?
– Úgy gondolom, a bajnokság idei szezonjában bármelyik csapat meg tud verni bárkit. Előfordulhat az is, hogy az utolsó megveri az elsőt. Szerintem nüanszok fognak dönteni. Természetesen szeretnénk nyerni az Újpest ellen és ezért mindent meg is fogunk tenni.

Olvasói sztorik