NB I

A kecskemétiek betojtak a közegtől

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Diósgyőr – Kecskemét 2-1

Tomiszlav Szivics, DVTK: – Az első félidőben kicsit elkényelmesedtünk. Úgy tűnt, hogy a kecskemétiek csak a védekezésen gondolkodnak, de a kontráik veszélyesek voltak. Kicsit bealudtunk, és büntetésképpen jött Vukaszovics gyönyörű gólja. A legfontosabb ma a három pont, és nagyon boldog vagyok, amiért végre sikerült legyőzni a Kecskemétet, mert mióta távoztam, ez még nem jött össze. Fáradtak voltak a játékosok, sorozatban ez volt tizenegyedik meccsünk úgy, hogy háromnaponta játszottunk.

Bekő Balázs, KTE: – Ilyen passzban vagyunk, nem tudok szemrehányást tenni senkinek. Az első félidő viszont nem tetszett, mert nem hittük el, hogy lehet futballozni. Betojtunk a közegtől, vagy nem is tudom… Csak a rombolásra törekedtünk, pedig lehetett volna játszani, voltak nagyon nagy területek. A második félidőben hatszor vittük kettő, vagy három a kettőbe a labdát, de nem tudtuk megoldani. Meg kell fordulnia ennek a tendenciának. egy szerencsétlen góllal kikaptunk a végén. Ha vicces akarnék lenni, azt mondanám, hogy az egy ponttal sem lennénk sokkal előrébb, de mentálisan nyilván jót tett volna a srácoknak, meg nekem is. A második félidei produkciónk a követendő út, és el fogunk indulni felfelé, mert sokkal jobb csapat vagyunk annál, ahol állunk jelenleg. Az egyenlítésünk után hármat cseréltem, mindhárom csatár volt. Elképesztően nagy területek voltak, a Diósgyőr onnantól kezdve csak erőlködött, gyömöszöltek minket. A foci az ilyen, mi nem tudtuk befejezni az óriási kontralehetőségeket, ők befejezték egy ilyen lecsorgó labdával.


Haladás – Pécsi MFC 1-1

Artner Tamás, Haladás: – Akartak a fiúk, de egyénileg nagy volt a különbségek a vendégek javára. Ők együtt maradtak, mi azonban a tavaszi csapathoz képest kicserélődtünk. Elveszítettük a tengelyünket, azt a piramist, amit felépítettünk. Ma este szerencsénk volt, hogy nem kaptunk ki. Minden pontért meg kell szakadnunk, azért is nagyon sajnálom a közönségünket, mert ők nem ezt érdemlik. Szenvedni fogunk idén, óriási a képességbeli különbség a tavalyi és a mostani csapat között. A játékosaim szíve a helyén volt. Ők az utánpótlásból vagy a másodosztályból jöttek, ezért nem egyszerű az edzettségüket azonos szintre hozni. Győzelemre játszott mindkét csapat, ám akár Radóval kiegészülve is egészen másképpen szerepeltünk volna.

Kulcsár Árpád, Pécs: – A csapat visszatért arra az útra, amit a múlt héten elveszített. Szó szerint, hiszen az a meccs is egy-egy lett és ez is, de micsoda különbség van a kettő között. Szombathelyen hagytunk két pontot a helyzetek alapján. Készültünk egyrészt arra, hogy nekünk jön a Hali, másrészt arra, hogy a széleken szeretnénk mögéjük kerülni. Utóbbi valósult meg, főleg a második játékrészben, de a helyzeteink kimaradtak. Adok-kapok lett a vége, a lehetőségeinket azonban nem váltottuk gólra.


Győri ETO – Ferencváros 0-1

Horváth Ferenc, Győr: – Csak a gól hiányzott a játékunkból. Mindent megtettek a játékosok, nem tudom őket elmarasztalni, büszke vagyok rájuk. Három pontunk van, két olyan rangadót vesztettünk el, amelyeket kézben tartottunk, de ez pont annyit ér, mintha nem tartottuk volna kézben. Sajnálom a kilátogató szurkolókat, de bizakodásra ad okot, hogy a játékosok mindent megtettek azért, hogy más eredmény szülessen. Amikor két jó csapat játszik, akkor egyszer az egyik dominál, utána a másik. Nem lehet kilencven percen keresztül dominálni. Nagyon meglepett, hogy a Fradi öt védővel jött ide, támadófoci volt meghirdetve, de amiért jöttek, azt elvitték.

Thomas Doll, FTC: – Rövid volt a felkészülésünk és sok játékos nincs még megfelelő fizikai állapotban. A Pápa ellen két csatárral játszottunk és gond volt a lendületünkkel, illetve az előre játékunkkal. Két-három hét múlva ez már máshogy fog kinézni, hiszen a játékosok elérik a megfelelő erőnléti állapotot, és ismét lendületesen tudunk majd támadni. Gera és Böde jól dolgoztak ma, de a második félidőben passzívvá vált a játékunk. Nem tudtuk őket megjátszani, és ezáltal a Győrnek több lehetősége adódott.


Újpest FC – Debrecen 1-0

Nebojsa Vignjevics, Újpest: – Úgy gondolom, az első félidőben is jobban játszottunk, mint a Debrecen, többet birtokoltuk a labdát. A kiállítás után több lehetőségünk volt, és óriási taktikai harc folyt a pályán, de az utolsó tíz percben nagy nyomást gyakoroltunk az ellenfélre. Minden tiszteletem a Debrecené, kitűnő játékosok alkotják a keretét. Nagyon örülök a sikernek, hiszen már nyolc pontos az Újpest.

Kondás Elemér, DVSC: – Már az első félidőben is próbáltunk masszívan játszani, és abból kontrákat építeni. Sajnos megint történt egy kiállítás, ami után egyértelműen többet birtokolta a labdát a hazai csapat. Próbáltunk a megszerzett labdákkal jól sáfárkodni, de pontatlanok voltunk. A végén pedig volt egy megpattanó labda, amiből gólt kaptunk, de az is egy elpasszolt labdából volt. Nagy nyomás nehezedett ránk, de jobban meg kellett volna tartanunk a labdát. Gyorsan kellett lépnünk a labda felé, gyorsan kellett tolódnunk, különben az Újpest lövőhelyzetet tudott volna kialakítani. Sajnos mindig a megpattanó labdák szoktak bemenni, sajnos ez most így volt.


MTK – Bp. Honvéd

Garami József, MTK: – Nagyon hajtós, sok ütközéssel tarkított találkozó volt. Mindkét oldalon láttunk helyzeteket, a befejezések nekünk jobban sikerültek. Az első gól szépségdíjasra sikerült, a büntetőt pedig egyértelmű szabálytalanság előzte meg. Remekül kezdtük a bajnokságot, elégedettek lehetünk az eddigi eredményekkel. A megszerzett kilenc pont önbizalmat adhat a közelgő erőpróbákhoz, hiszen a következő fordulóban a Videotonhoz megyünk, majd jön a Ferencváros elleni mérkőzés, egyik találkozón sem lesz könnyű dolgunk. Örülök, hogy sikerült olyan helyettest betenni a csatárposztra, aki már első mérkőzésén remekül futballozott. Bár Sergio kevesebbet készült a csapattal, a futball nyelvét könnyű megérteni, így megtalálta az összhangot csapattársaival.

Pietro Vierchowod, Honvéd: – Szerintem nem volt tizenegyes, de ilyen a futball, el kell fogadnunk a játékvezető döntését. Jól kezdtük a találkozót, de túl könnyen kaptuk az első gólt, a büntető után pedig már nem volt esélyünk az egyenlítésre. Rosszul rajtoltunk a bajnokságban, gödörben vagyunk, amelyből csak akkor mászhatunk ki, ha még többet dolgozunk. Azon leszek, hogy ezt a labdarúgóim is megértsék. Hiába alakítjuk ki a lehetőségeket, egyelőre sem a földön, sem a levegőben nem tudjuk kihasználni őket. A középpályán az irányítóinknak is pontosabban kellene futballozniuk. Tudom, nehéz helyzetben vagyunk, de nem vagyok jós, csak remélni tudom, hogy a befektetett energia előbb-utóbb hasznosul.

(forrás: nb1.hu)


Dunaújváros – Lombard Pápa 1-1

Dobos Barna, DPASE: – Sajnos elkövettünk egy pontrúgásnál egy hibát, amit aztán az ellenfél játékosa gyönyörűen kihasznált. Voltak lehetőségeink, többször kellett volna feltörnünk az ellenfelet, hiányoztak az egyéni pluszok.

Mátyus János, Pápa: – Igazságosnak tűnhet a pontosztozkodás, a színünk ismét a helyén volt. Sajnos nem tudtunk mit kezdeni a szituációval, hogy egy velünk hasonló erősségű csapattal találkoztunk. Nem játszottunk túlságosan jól, de az egy pont benne volt a mérkőzésben.

(forrás: onlajnok.com)


Nyíregyháza – Videoton 0-2

Feczkó Tamás, Nyíregyháza: – Nagy segítség, hogy a szurkolóink az első perctől az utolsóig mellettünk álltak. Úgy gondolom, hogy az országban kevés csapatnak vannak ilyen szurkolói, akik nulla-kettes eredménynél így biztatják a csapatot. Pontosabbnak kellett volna lenni és a helyzeteket értékesíteni. Teljesen máshogy alakul a meccs, ha mi szerezzük meg a vezetést. A korai kapott gól nagyon befolyásolta a meccset. Látni kell, hogy a Videotonnak sokkal jobb játékosállománya van. Úgy gondolom, a mai napon a játékosaink ezt a különbséget eltüntették, hiszen becsülettel és jól játszottunk és végigküzdöttük a mérkőzést. A végén is voltak lehetőségeink gólt, vagy akár pontot szerezni.

Joan Carrillo Milan, Videoton: – Nagyon nehéz mérkőzésre számítottunk, de ezt tudtuk és erre készültünk a Nyíregyháza ellen. Láttuk a Debrecen elleni mérkőzésüket. Tudtuk, hogy veszélyesek és jól játszanak. Sokkal több helyzetünk volt, mint amit értékesíteni tudtunk. Nikolicsnak volt egy kapufája és a második félidőben is bőven voltak helyzetek. Az a legfontosabb, hogy megnyertük ezt a látványos mérkőzést. Nem csak az a lényeg, hogy hány gólt lövünk, hanem ahogy játszunk, és ahogy mozgunk a pályán. Ezzel a részével abszolút elégedett vagyok. A titok az, hogy egy csapatot alkotnak a fiúk. Ez mindenféleképpen kulcsfontosságú, de nem szabad elfelejteni, hogy még csak a negyedik fordulón vagyunk túl és óvatosan kell kezelnünk ezeket. Hátra van még huszonhat meccs, ami bőven sok. Azt végignézve, hogy az edzőtábor óta hogy dolgoznak a fiúk, van esélyünk a hasonló folytatásra. Egyelőre abszolút elégedett vagyok a mutatott eredményekkel és a munkával.


Puskás Akadémia – Paks 1-1

Benczés Miklós, Puskás FC: – Létszámelőnyben játszottunk és érthetetlen volt számomra, hogy miért léptünk ennyire mélyen vissza területbe. Ki kellett volna jönni az ellenfél játékosaiig, hiszen eggyel többen voltunk, de nem tudtuk kihasználni azt, hogy létszámfölényes helyzetben vagyunk. Sokkal borzasztóbb ennél, hogy a belső védőink olyan hibákat csináltak, amiket nem tudtunk kijavítani. A második félidőben védőt kellett cserélnünk és nagyot fordult a játék képe. Addig magabiztos volt a védekezésünk, utána sajnos előjöttek azok a gyerekes hibák, amik jellemzőek ránk és így elvesztettünk két pontot. Az első félidőben a gólunk után is voltak komoly lehetőségeink, például Lencse Lászlónak, de kimaradtak. Inkább azt éreztem, hogy minőségben visszaléptünk.

Csertői Aurél, Paks: – Óriási düh szabadult fel belőlem! Hármat nyertünk, de ez a meccs sokkal többet ért a három győzelemnél! Szenzációsan fociztak a srácok, gratulálok nekik! Minden terhet a vállukra vettek, és végigbrusztolták a meccset. Ez a három pontnál, a győzelemnél sokkal nagyobb erőt ad nekünk. Próbáltak megállítani minket, nem sikerült! Dafkéból kezdtünk focizni, mert jogtalan volt a kiállítás, jogtalan akármi… Úgy érzem, a srácok vették a lapot, megalkuvást nem tűrően futballoztunk.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik