NB I

Jó mentalitású csapat épül

Tóth Gábor szerint azonban még nem állt össze kellően a Lombard játéka.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Odahaza továbbra is hibátlan a Lombard FC Pápa, miután a Ferencváros elleni sikert követően a Kecskemétet is legyőzte. A legutóbbi fordulóban igazi gólzáport hozott az első félidő: a pápai publikum az első negyvenöt perc során öt gólt is láthatott; hármat a Pápa, kettőt a KTE részéről. A második játékrészben már inkább az eredmény tartására helyezte a hangsúlyt Mátyus János csapata, így nem változott az eredmény.

A Lombard védője, Tóth Gábor eddig egyetlen percet sem hagyott ki az idei szezonban. Elmondta, sokat jelent a csapatnak a Kecskemét elleni siker, de ahhoz, hogy igazán összeálljon az együttes játéka, még idő kell.

– Nagyon örülünk ennek a győzelemnek. Úgy érzem, két hasonló képességű csapat találkozott egymással. A mérkőzés előtt beszéltük, hogy jó lenne legyőznünk hazai pályán a Kecskemétet és szerencsére ez sikerült is – mondta Tóth Gábor

– A Videoton elleni vereséggel kezdtek, majd jött előbb a Ferencváros, utána pedig a Kecskemét elleni győzelem. Joggal dicséri a vezetőedző a csapat mentalitását?

– Igen, ezt én is így érzem, hogy a mentalitásunkkal nincsenek problémák. Mátyus János jól összerakta a csapat védekezését. Úgy gondolom, hogy ez a győzelmünk alapja, illetve az, hogy jó számmal használjuk ki a helyzeteinket.

– Pápán viszonylag nagy volt a játékosmozgás. Hogy érzi, összeállt már a csapat?

– Szerintem még kell egy kis idő, hogy ezt elmondhassuk. Még nem az igazi a csapat támadójátéka. A védelem pár hibát eltekintve rendben volt a Kecskemét és a Ferencváros elleni mérkőzéseken. A Videoton elleni vereség alkalmával többnyire pontrúgásokból kaptuk a gólokat, de úgy gondolom, azon már sikerült javítani.

– A Magyar Kupa küzdelmeit a Soroksár ellen kezdik meg. Milyen mérkőzésre számít?

– Természetesen a továbbjutás a cél. Arról még nem esett szó, hogy milyen összeállításban kezd majd a csapat, de szerintem nem lesz sok változás a kecskeméti mérkőzéshez képest. Mi a kupát is komolyan vesszük, és nem akarunk abba a hibába esni, hogy lebecsüljük az ellenfelünket.

– A bajnokság következő fordulójában a Dunaújváros lesz az ellenfél. Mit vár attól a mérkőzéstől?

– Egy hasonló mérkőzésre számítok, mint amilyen a Kecskemét elleni volt. Győzelmet várok a csapattól, mert nem csak hazai pályán, hanem idegenben is kellenek a pontok. A Dunaújváros elleni találkozót Székesfehérváron játsszuk. Ez még előny is lehet számunkra, hiszen mi ebben a szezonban már játszottunk a Sóstói Stadionban.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik