NB I

Pintér Attila fejében már összeállt a válogatott

A szövetségi kapitány már tudja, kikre számít az Európa-bajnoki selejtezőkön, de változás még lehet.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Pintér Attila szövetségi kapitány fejében már összeállt az a keret, amely megkezdheti szeptemberben az Európa-bajnoki selejtezők sorozatát, de amint azt mondta a telki edzőközpontban tartott keddi sajtótájékoztatón: időnként alkalmazkodni kell az ellenfelek játékához, így lehetnek változások az alapelképzeléshez képest – írja az MTI.

„Januárban elkezdtünk egy munkát kint Törökországban, próbáltuk megtalálni az adott játékosokra azt a rendszert, amelyről úgy gondoltuk, hogy eredményes tud lenni. Bízom benne, hogy a mostani összetartás, plusz az az egy hét, amelyet a külföldön játszókkal együtt töltünk majd el, lehetőséget ad arra, hogy ha váltanunk kell, mert nem találunk fogást az ellenfélen, azt meg tudjuk tenni” – jelentette ki.

A szakvezető hétfőre és keddre – az új idényben először – az itthon futballozó kerettagokat hívta Telkibe közös gyakorlásra.

Az északír csapatról, amellyel szeptember 7-én Budapesten csap össze a magyar válogatott az Eb-selejtezők nyitányán, a szakvezető úgy vélekedett: az elmúlt két-három meccsén úgy állt fel, hogy ötös fal előtt három középpályás, elöl pedig két ék szerepelt, erre próbálnak meg most felkészülni.

Arra a felvetésre, gond-e, hogy ezúttal nem lesz augusztusban barátságos mérkőzése a válogatottnak, úgy reagált, hogy nincs hivatalos UEFA-időpont, a külföldön játszók így nem jöhetnének haza, a mostani összetartás utolsó edzésén pedig kétkapus játék szerepel a programban, s ha a látottak alapján szükségesnek tűnik, a jövő héten esetleg játszanak majd egy mérkőzést valamelyik klubcsapattal.

Arról is beszélt, hogy örül annak, ha olyan játékosok térnek haza, akik a válogatottban számba vehetők és külföldön nem kaptak elég játéklehetőséget.

„Bízom benne, hogy akik hazajönnek az edzés- és játéklehetőség miatt, olyan állapotba kerülnek majd, hogy adott esetben bevethetők lesznek” – mondta, példaként említve az immár a Ferencvárosban futballozó Gera Zoltánt.

A sajtóeseményen jelen volt többek között a győri Priskin Tamás is, aki ugyancsak hazatérő.

„Úgy érzem, hogy elég jól haladunk, de jól is kell haladnunk, mert hamarosan itt van az első mérkőzés. Remélem, hogy addigra topállapotba tudunk kerülni” – utalt a válogatott közös edzéseire és első Eb-selejtezőjére.

Priskin kiegyensúlyozottnak tartja a csoportot, de bízik benne, hogy sikerül szép eredményt elérni, és végre kijutni egy világversenyre.

Dibusz Dénes, a Ferencváros kapusa azt emelte ki, hogy fontos az első mérkőzés, mert ha az sikeres, önbizalmat adhat, és meg tudja alapozni a folytatást.

Olvasói sztorik