NB I

Az MLSZ megújítja az edzőképzést

Csányi Sándor azt ígéri, hogy kiselejtezik a pedagógiailag alkalmatlan utánpótlás-edzőket.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Megújítják az edzőképzést az utánpótlás-nevelésben és kiselejtezik a pedagógiailag alkalmatlan edzőket – írja csütörtöki cikkében a Világgazdaság.

– Ki fogjuk selejtezni azokat a gyerekekkel foglalkozó edzőket, akik a szakmai és a pedagógiai kettős követelményeknek nem tesznek eleget – nyilatkozta a lapnak az MLSZ elnöke. Csányi Sándor a lapnak azt is elmondta, hogy a szövetség megújítja az utánpótlás-nevelésben az edzőképzést. A jövőben, akik gyermekekkel foglalkoznak, azoknak meg kell szerezniük az európai szövetség C-diplomáját, az akadémiákon pedig csak az UEFA Youth A-licencével lehet majd dolgozni.

Csányi Sándor szerint korábban az edzőképzésben az volt a hiba, hogy mindennel foglalkoztak, csak az utánpótlás-nevelésben dolgozók képesítésével nem.

– Pont a nevelés elején a legnagyobb az elmaradás, a hat-tizennégy év közöttiek nem kaptak megfelelő képzést, így hiába vannak világszínvonalú akadémiák, ezeken nem lehet világszínvonalú játékosokat kihozni – hangoztatta.

Az MLSZ elnöke szerint igen fontos az erőnléti edzők képzésének elindítása is, amely eddig nem volt, de olyan szakembereket is képeznek majd, akik például a gyepszőnyeg állapotával foglalkoznak majd a megfelelő feltételek biztosítása érdekében.

Olvasói sztorik