NB I

Alakulhatott volna máshogy is a 0-4-es meccs

Pölöskei Zsolt szerint kevés csapatnak van olyan játékosa, mint a Pécs ellen duplázó Kanta József.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Vaskos meglepetéssel kezdődött az NB I legújabb idénye, hiszen az MTK négy góllal győzött a Pécs otthonában. Bár, ha jobban belegondolunk, a kék-fehérek csupán ott folytatták, ahol az előző szezon végén abbahagyták, hiszen sorozatban hatodik bajnoki mérkőzésükön győztek. Utoljára április közepén kaptak ki, a Kecskeméttől.

Az eredményen kívül volt egyéb érdemessége is a szombati találkozónak, hiszen farkasszemet nézett egymással a két testvér, Pölöskey Péter (PMFC) és Pölöskei Zsolt (MTK). Az előző szezonban Péter örülhetett, de most fordult a kocka. A Rangadó.hu megkeresésére Pölöskei Zsolt beszélt a pécsi találkozóról, és elmondta, hogy az ilyen mérkőzések nincsenek rossz hatással a testvéri jó viszonyukra.

– Ha valaki nem nézte végig a találkozót, azt hiheti, hogy könnyed győzelem született, de ez nem így volt – kezdte Pölöskei Zsolt – Nem volt egyszerű meccs. Ha a Pécs szerezte volna az első találatot, teljesen máshogy alakul minden. Az első találatunk után fellazult a védelmük és a kontrákból vezetett támadásaink sikeresek voltak.

– Biztató kezdet a jövőre nézve…
– Nagyon fontos, hogy együtt maradt a keret. Kanta József nagyszerű labdarúgó és hatalmas erőssége a csapatnak. Még a legrosszabb formájában is a pályán van a helye, mert ő olyan futballista, akinél soha nem lehet tudni, mikor ad fontos gólpasszt vagy szerez döntő gólt. Kevés csapatnak van ilyen játékosa.

– Mennyi önbizalmat adhat a csapatnak ez a siker?
– Kétségkívül nagy lökést adhat a csapatnak a tekintélyes győzelem. Az sem elhanyagolható, hogy zsinórban hat mérkőzést nyertünk az NB I-ben.

– A mérkőzés előtt, illetve után beszélt a testvérével? Egy ilyen mérkőzés meddig marad beszédtéma a családban?
– Természetesen beszéltünk előtte és utána is, de ez szerintem teljesen normális. Megbeszéltük, hogy az előző szezonban nekik volt szerencséjük, és ezt most visszakaptuk. Nem marad sokáig beszédtéma. Úgy gondolom, ő is és én is a következő mérkőzésre koncentrálunk.

– Az MTK a címvédő Debrecent fogadja a következő fordulóban. Mit vár attól a mérkőzéstől?
– Nagyon nehéz meccsre számítok. Nehezíti még az is, hogy nem szerepelhetünk a saját stadionunkban. A DVSC nem kezdte jól a bajnokságot, döntetlent játszott az újonc Nyíregyháza ellen. Szeretnének javítani és szerintem mindent meg fognak tenni a győzelem érdekében.

– Mennyire fogja hátráltatni önöket, hogy ebben az évadban nem lesz igazi otthonuk, csak albérletük?
– Ezt még korai lenne megmondani, kell néhány mérkőzés, csak utána tudok részletesen beszélni erről. Annyit azonban már most is el lehet mondani, hogy senki nem örül ennek a helyzetnek. A stadionunkban már mindenkinek megvolt a saját helye az öltözőben, de hozzá kell szoknunk ehhez az új helyzethez is.

Olvasói sztorik