NB I

Svédországban ragadtak a győriek

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

MVM Paks – Győri ETO 2-0

Csertői Aurél, Paks: – Nem lepett meg a játékunk, szerettünk volna nyerni. Óriási bravúrt hajtottunk végre, hiszen a Győrnek van a legerősebb kerete a mostani NB I-ben. Ma a srácok erőn felül teljesítettek, mindenki odatette magát a csapatból. Helyenként jól, látványosan játszottunk, és két gólt rúgtunk. A világ focija is ilyen, a kulcsjátékosok hozzák a mérkőzést, de ma nem csak egyénileg, csapatként is jól futballoztunk. Kreatív, jól játszottunk mg a nagy tét mellett is, így jöhetett össze ez a játék. Ez egy nagyon erős kezdés, de minden mérkőzés más, legközelebb már egy másfajta játékkal szeretnénk nyerni. Azonban jövő hétig mindenképpen örülünk ennek a sikernek.

Horváth Ferenc, Győr: – Nagyon rosszul kezdtünk, lassan játszottunk, tompák voltunk. Nem voltunk frissek, sajnos ebbe bele is ültünk, és onnan nehéz volt változtatni. A Paks rúgott az elején két gólt, utána nagyon jól védekeztek, nem volt meg a kellő frissesség a csapatban, amivel ezt fel lehetett törni, ráadásul a kapusuk is nagyon jól védett. Van min változtatni még. Nehéz volt a hazaút Svédországból, nehezen regenerálódtunk, ez lehetett az oka annak, hogy nem voltunk elég frissek. Egy kicsit talán elhittük azt is, hogy ha eljövünk ide, és megmutatjuk magunkat, akkor majd történik valami. Ebből nehéz váltani, nekünk sem sikerült. Ha holnap estig játszunk, akkor sem rúgtunk volna gólt.


Diósgyőr – Puskás Akadémia 2-1

Tomiszlav Szivics, DVTK: – Nehéz mérkőzésre számítottam, hiszen fontos volt, hogy jól rajtoljunk a bajnokságban. Ma csakis a győzelem volt fontos a csütörtöki kemény kupameccs után. Az első félidőben taktikáztunk és görcsösek voltunk. A második félidőben már nem volt vita, büszke vagyok a csapatra. Bizonyosodott, hogy csatárra még szükségünk van, hiszen öt ziccerhelyzetből sem tudtunk a kapuba találni és más mérkőzésen ezért nagy árat fizethetünk.

Benczés Miklós, Puskás FC: – Az első félidő langyos volt, lassú iramban futballozott a két csapat, helyzet nélkül. A fordulás után a Diósgyőr nagy erőket mozgósított a gól megszerzéséért, szerkezetet váltottak. A gól után fegyelmezetlenné vált a védekezésünk, sokat áldoztunk az egyenlítésért, így nagyobb területe lett a Diósgyőrnek és kontrákból veszélyesek voltak. Támadásban nem éreztem magunkban az átütőerőt, a döntő pillanatokban rossz döntést hoztunk és hiányzott az agilitás az támadójátékunkban. Gratulálok a DVTK-nak, sok sikert kívánok neki az Európa Ligában.

(forrás: dvtk.eu)


Kecskemét – Ferencváros 1-3

Bekő Balázs, KTE: – Az első félidőben dominált a Ferencváros, megérdemelten szerzett vezetést. A szünetben három-négy cserét is végrehajthattam volna, futás, ütközés, harc nélkül ugyanis ezt a játékot nem lehet csinálni. A második félidőre teljesen más arcát mutatva jött ki a csapat, kapufát rúgtunk, egyenlítettünk, utána pedig ziccerünk is volt. Bármerre eldőlhetett volna ebben a periódusban a meccs, amikor a legjobban ezt éreztem, akkor kaptuk a gólt. Sajnos a mai napon nem mi jöttünk ki jól a kulcshelyzetekből.

Thomas Doll, FTC: – Örülünk a győzelemnek, mindenki tudja, milyen nehéz Kecskeméten nyerni. Az első huszonöt percben jól játszottunk, utána labdavesztéseink voltak, amiből jól kontrázott a Kecskemét, mi pedig nem tudtuk belőni a második gólt. A második félidő első felében nem találtuk a ritmust, ekkor kaptuk a gólt is, de Bejamin Lauth beállásával ismét kontrollálni tudtuk a játékot. Összességében nem érdemtelen a sikerünk, a Rijeka elleni, nagyon nehéz meccs után, ebben a melegben nem volt könnyű dolga a játékosaimnak, éppen ezért örülök nagyon, hogy három ponttal kezdtünk.

(forrás: kecskemetite.hu)


Szombathelyi Haladás – Újpest 0-1

Artner Tamás, Haladás: – Lesz még munka bőven, de a szurkolóink előtt le a kalappal, végig buzdították a csapatot. Mindent megtettünk a sikerért, ma ennyire voltunk képesek. Egy jobb erőkből álló, jobb minőséget képviselő Újpesttől kaptunk ki. Szuljics beállásával pedig egyértelműen egy olyan játékos jött be, akit a fáradt védőim nem tudtak lerendezni. A pálya közepéről nem tudtuk felépíteni a játékunkat, az ott lévő három újpesti, Balogh Balázs, Nagy Gábor és Vasziljevics jelen pillanatban még jobb futballisták, mint az enyémek.

Nebojsa Vignjevics, Újpest: – Nagyon nehéz meccsre számítottunk. A legutóbbi szezonban egy-nullra kikaptunk Szombathelyen, most jobban játszottunk, megérdemeltük a győzelmet. Sokat tettünk a sikerért, de a döntő pillanatokban nagyobb szerencsénk is volt. Ennek ellenére megérdemelt a győzelmünk. Szuljicstól vártam, hogy csereként betaláljon, sokat beszélgettem vele erről, úgy látom, megértette azt, amiről az elmúlt hetekben diskuráltunk. Tudatos volt, hogy a fáradt védők ellen beállítottam.


Videoton – Lombard Pápa 3-0

Joan Carrillo Milan, Videoton: – Nagyon boldog vagyok, hogy sikerült győzelemmel debütálnom a Vidi kispadján vezetőedzőként. Nagyon jó csapatunk van, és minden játékosom nagyon motivált. Ugyanezen az úton kell tovább haladnunk, és ugyanígy kell játszanunk jövő héten a Dunaújváros ellen is. Egy szervezetten védekező Pápa látogatott hozzánk, ennek ellenére már a mérkőzés elején volt három komoly helyzetünk, ebből kétszer a felső lécen csattant a labda. Aztán a szünet előtt jött a kiállítás, de a félidőben sikerült rendeznünk sorainkat. Az alapvető filozófiánk megvalósult, hiszen körülbelül hatvanöt százalékban birtokoltuk a labdát. Ezen az úton kell tovább haladnunk.

Mátyus János, Pápa: – Első élvonalbeli meccsem volt vezetőedzőként. Kicsit a sötétben tapogatóztam, nem tudtam, mire lesz képes a csapatom. Sok játékos távozott a keretből, és tizennégy új labdarúgó érkezett Pápára. Ellenfelünk ma jobb volt nálunk, meghajtom a fejem a Vidi előtt, és sok sikert kívánok a fehérvári csapatnak.

(forrás: vidi.hu)


Pécsi MFC – MTK 0-4

Véber György, Pécs: – Az biztos, hogy a vasárnap hosszú lesz… Meg kell néznem a találkozóról készült felvételeket, és alig várom, hogy hétfőn újra találkozhassak a játékosokkal, és az elemzés után értékeljük a hibákat. Ha csak az eredményt nézzük, rettenetesre sikerült a debütálásom, de… Az első félidőben jobbára taktikusan futballoztunk, a második félidő elején már az történt a pályán, amit elterveztem, amit látni szerettem volna. Na de a gól… Az bizony hiányzott a játékunkból, míg majdnem minden labda a hálóban kötött ki, amelyet a kapunk felé rúgott az ellenfél. A jövő héten már többen leszünk, hiszen bővül a keret, s ez egyfajta erőt is adhat nekünk. Nagy pofont kaptunk, s erre igazság szerint nem szolgáltunk rá, ezért aztán alig várjuk, hogy pénteken bizonyítsuk, többre vagyunk képesek.

Garami József, MTK: – A labdarúgás olyan, hogy néha történnek benne váratlan dolgok. Pécsre nem nyerni járnak a csapatok, hosszú idő óta az MTK sem nyert itt. Ma is veszélyes támadásokat vezettek, de mi használtuk ki jobban a helyzeteket. Ennek ellenére jó, stabil csapat épül Véber György vezetésével.


Bp. Honvéd – Dunaújváros 3-0

Pietro Vierchowod, Honvéd: – Nehezen törtük fel a Dunaújváros védelmét, emberelőnyben könnyebb dolgunk lett. Tudtuk, hogy nem lesz könnyű délutánunk, mert voltak olyan játékosaink is, akik nemcsak a Honvédban debütáltak, hanem az élvonalban is. Voltak, akik edzéseket hagytak ki, és ez meglátszott. Próbálkoztunk, többet volt nálunk a labda, a játékosaim betartották, amit kértem tőlük és, amiket gyakoroltunk. Azokat a futballistákat küldtem pályára, akikről a megérkezésem óta azt gondolom, hogy a legjobb formába kerültek. Huszonheten vagyunk a keretben, így a Galatasaray elleni, holnapi meccsen, azok is játszanak, akik eddig kevesebb bizonyítási lehetőséget kaptak. Még nem tudom, hogyan állunk fel, reggel beszélek a játékosaimmal, akkor még pontosabb képet kapok majd azoknak az állapotáról, akik ma pályára léptek.

Dobos Barna, DPASE: – Az első dolgom, gratulálni a Honvédnak, hogy megnyerte a mérkőzést. A másik része a dolgoknak, hogy szigorúnak ítéltem meg a kiállítást, de majd még vissza kell néznem az esetet. Úgy láttam, Villám az alkarját érte el a kispestinek, labdára irányult a mozgása, de butaság volt. Sajnos nem tudtuk azt játszani, amit szerettünk volna, főként a kiállítás után, hiszen védekeznünk kellett. Megyünk tovább az utunkon, megpróbálunk minél több pontot szerezni és minél jobban szerepelni. A végén azért cseréltem támadókat, mert gólhátrányba kerültünk, megpróbáltunk egyenlíteni. Ebben hiszek.

(forrás: nb1.hu)


Nyíregyháza – Debrecen 1-1

Csábi József, Nyíregyháza: – Álmosan kezdtünk, talán az újonc megilletődöttségével. Pedig elmondtam a játékosoknak, hogy mire számíthatnak. A kapott gól után kezdtünk ébredezni, aztán a második félidőben, a cseréknek is köszönhetően jobban játszottunk. Van mit javítanunk, össze kell, hogy álljunk, de mindenképpen jó alap ennek a munkának ez a döntetlen. A csodálatos közönséget – leginkább a második félidőben – kiszolgálta a csapat. A végén akár még meg is nyerhettük volna, de ne legyünk telhetetlenek, így is szép estét szereztünk a szimpatizánsainknak.

Kondás Elemér, DVSC: – Az első félidőben el kellett volna döntenünk a mérkőzést. Rengeteg helyzetünk volt még a második játékrészben is. A lehetőségeink kimaradtak, ráadásul kaptunk egy tizenegyesgólt. Az volt, nem volt az, majd meglátjuk. A második félidőben több labdát elszórtunk, ráadásul kényszerű cserét kellett végrehajtanom, nem tudtam előrefelé cserélni. Nagyon jó iramú, színvonalú mérkőzés volt. Úgy érzem, nyernünk kellet volna, sajnos iksz lett. Minden pontot meg kell becsülni, de nyerni szerettünk volna. Sokat tettünk érte, viszont nem jött össze.

Olvasói sztorik