NB I

Nem tettek le a továbbjutásról

Az ETO válogatott védője, Lang Ádám elmondta, hogy nem feltartott kezekkel utaznak a Göteborg elleni visszavágóra.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Múlt csütörtökön a Győri ETO hazai pályán 3-0-s vereséget szenvedett a svéd Göteborg csapatától az Európa Liga-selejtező második fordulójának első mérkőzésén. Horváth Ferenc vezetőedző több kulcsjátékosát is kénytelen volt nélkülözni, köztük a válogatott középhátvédet, Lang Ádámot is, aki az összecsapás előtt belázasodott. A Rangadó.hu megkereste a 21 éves védőt, aki elmondta, hogy már jobban van, és alig várja a svédországi visszavágót.

– Már jól vagyok, elmúlt a lázam, úgyhogy készülök a következő feladatra. Nagyon nem szeretem kívülről nézni azokat a meccseket, amelyeken az én csapatom játszik. Fájt a szívem, amiért nem tudtam pályára lépni, de sajnos ez most így alakult – kezdte Lang Ádám.

– Milyennek látta a Göteborg elleni találkozót? Ön szerint mi volt a gond?
– Sajnos az elején volt egy kis védelmi megingás, amiből már a nyolcadik percben egy kis szerencsével megszerezték a svédek a vezetést. Utána nekünk volt négy olyan lehetőségünk, amit ha értékesíteni tudunk, akkor teljesen máshogy alakulhatott volna a mérkőzés, de ez sajnos nem jött össze. Mennünk kellett az eredmény után, aztán a második félidő elején egy kavarodás után a svéd játékos lövése szerintem bedobásra ment volna ki, de középen pont úgy pattant meg, hogy szerencsétlenségünkre a kapuban kötött ki a labda. Kettő-nullnál is volt egy nagy ziccerünk, amit Rudi sajnos öt méterről fölé lőtt, a harmadik gólt pedig nem szabadott volna bekapni, mert így sokkal nehezebb lett a helyzetünk.

– Közrejátszhatott a háromgólos vereségben, hogy a védelem két oszlopa, ön és Lipták sem tudott játszani?
– Fontos lett volna, hogy játsszunk, hiszen össze vagyunk szokva és jól megértjük egymást, de ettől függetlenül erős keretünk van, és vannak olyan játékosaink, akik tudtak volna pótolni minket. Utólag az eredmény szempontjából ez most nem sikerült, de sajnos így alakult..

– Mire számít a csütörtöki visszavágón?
– Az biztos, hogy nem feltartott kézzel megyünk és nem adjuk meg magunkat. Nekünk kell mennünk az eredmény után, szeretnénk jó meccset játszani, és megnehezíteni a svédek dolgát. Biztosan furán hangzik, de a továbbjutás a célunk és még nem tettünk le róla. Egy egészen más meccs jön, az a helyzet, hogy nekik kell mennünk.

– A hétvégén az NB I küzdelmei is megkezdődnek. Mit vár a Paks elleni, idegenbeli összecsapástól?
– Az elmúlt két évben nem sikerült a legjobban, ezért most szeretnénk jól kezdeni a bajnokságot. Erős keretünk van és a csapatkohézió is rendben, úgyhogy győzelmet várok a Paks ellen. Mindenképp a három pontért utazunk a tolnaiakhoz.

Olvasói sztorik