NB I

Javulniuk kell a magyaroknak

A Ferencváros itthon, a Diósgyőr idegenben játszik csütörtökön, az Európa Liga-selejtező visszavágóján.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Bár mindkét magyar csapat úgy kezdi csütörtöki visszavágóját máltai riválisával szemben, hogy továbbjutásra áll, a Ferencvárosnak és a Diósgyőrnek is javulnia kell ahhoz, hogy elérje célját az Európa Liga-selejtező első fordulójában.

A fővárosiak a múlt héten 1-1-es döntetlent játszottak a Sliema Wanderers vendégeként úgy, hogy a szigetországi csapat könnyedén nyerhetett volna, hiszen büntetőt hibázott és egy alkalommal a kapufa mentette meg a zöld-fehéreket. A máltai csapat olasz trénere, Alfonso Greco a Ferencváros honlapjának úgy nyilatkozott a keddi megérkezést követően, hogy egyértelműen a továbbjutás a céljuk, ezért ugyanolyan agresszív játékra készülnek, amilyet hazai pályán nyújtottak.

Hiába nyert múlt csütörtökön 2-1-re a Debrecenben rendezett meccsen a Diósgyőr, nincs sokkal kedvezőbb helyzetben a Ferencvárosnál, mert a Birkirkara számára egyetlen találat elég lehet a meglepetéshez. A miskolciak ráadásul annak ellenére kínkeservesen, a hosszabbítás pillanataiban szerzett góllal tudtak csak győzni, hogy riválisuk egy félidőn át emberhátrányban futballozott.

A klub honlapján látható videóinterjúban Debreceni András, a DVTK védője elmondta: a vártnál gyengébb eredmény és teljesítmény ellenére idegenben is győzelmet, ezáltal pedig biztos továbbjutást vár.

A Ferencváros 20.30-tól a Puskás-stadionban fogadja a Sliema Wanderers együttesét (TV: M1), míg a Diósgyőr 19.30-tól lép pályára a Birkirkara vendégeként (TV: Duna).

Olvasói sztorik