NB I

Mégsem operálták meg Pintér Attilát?

A sportsajtóban felvetődött, hogy egy szó sem igaz az MLSZ szombat-vasárnapi közleményéből a válogatott szövetségi kapitányának állítólagos műtétjéről.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Szombat este és vasárnap több helyen megjelent, hogy Pintér Attila szövetségi kapitányt nyombélfekély miatt meg kellett műteni, ezért nem ülhetett csapata kispadján a Kazahsztán elleni barátságos mérkőzésen (3-0).

„Pintér Attilát később nyombélfekéllyel megműtötték, a beavatkozás jól sikerült, a kapitány várhatóan hétfőn hagyhatja el a kórházat” – szó szerint ezt írta az MLSZ honlapja, bár a szombat éjszaka megjelentetett közleményt azóta már törölték. Ugyanezt vette át és adta ki az MTI, illetve ezt jelentette meg a Rangadó.hu és számos további honlap is.

A következő cikkben a szövetség úgy fogalmazott: „a beavatkozás jól sikerült”. Ma már úgy tűnik, semmilyen műtét nem volt. Hogy ezt az elmúlt két és fel napban miért nem cáfolta a szövetség? Rejtély…

Az alapinformáció a Nemzeti Sporttól származott, de a szövetség hivatalos weboldalán is beavatkozásról beszéltek. Éppen ezért különösen érdekes és megdöbbentő, hogy a sportnapilap kedden azzal rukkolt elő: Pintér Attilát nem is kellett megoperálni.

– Arról mi nem tehetünk, hogy a Nemzeti Sport kitalál mindenféle álhírt, arról meg végképp nem, hogy ezt minden újság átveszi – mondta a fourfourtwo.hu megkeresésére Sztancsik Tamás, a magyar válogatott kommunikációjáért felelős szakember, aki hozzátette, a MLSZ kitart eredeti közleménye mellett.

Tehát amellett, amely órákkal a Pintér Attila műtétjéről szóló cikkek után jelent meg, és amelyben egyetlen szóval sem cáfolták ezt az információt. Amellett a közlemény mellett, ami egyébként a „beavatkozás jól sikerült” mondatrészt is tartalmazza – írja a mifocink.com szerzője, Fehér György.

További érdekesség, hogy a Bors keddi száma több részletet is közöl a kapitány állítólagos műtétjéről. A szakember napok óta észlelte magán a nyombélfekély tüneteit, a találkozó előtt azonban olyan állapotba került, hogy azonnali orvosi beavatkozásra volt szükség. Az endoszkópos operációt még aznap este elvégezték – a meccs egy részét, a többi közt a kazahok öngólját még látta tévén keresztül, ezt követően tolták a műtőbe –, és bár egyértelműen jobban van, vigyáznia kell magára.

Olvasói sztorik