NB I

Nem lesz edzőváltás az újoncnál

Dobos Barna marad a szakvezető, pedig már Véber György nevét is rebesgetik.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Az NB II-ben bajnok Nyíregyháza Spartacus tulajdonosa meglepetésre felállította a kispadról a csapat sikeredzőjét, Lucsánszky Tamást, akit klubigazgatónak nevezett ki.

Az élvonal másik újoncával, a Dunaújvárossal kapcsolatban is napvilágot láttak olyan hírek, miszerint az eddigi edző, Dobos Barna feláll a kispadról, mert nincs pro licence, és a jövőben csak a sportigazgatói feladataira koncentrál.

Eleinte a pécsi Márton Gábor, Lőrincz Emil párost emlegették az első számú esélyesként, de később a klubvezetés kijelentette: az eddigi trénernek hamarosan lesz megfelelő végzettsége, ezért nem gondolkodnak váltásban.

Ehhez képest meglepő volt az a csütörtöki információ, mely szerint szinte biztosan az Újpest, a Pápa és a Mezőkövesd korábbi edzője, Véber György irányításával kezdi a nyári felkészülést a DPASE, de a rutinos csapatkapitány, Böőr Zoltán lehűtötte a kedélyeket.

– Dobos Barna marad az edzőnk, ez biztos. Jár arra a képzésre, ami elindult néhány hónapja, tehát ez folyamatban van. Amint ez befejezőik, akkor hivatalosan is ő lesz az edző, de addig is ő felel a szakmai munkáért a következő szezonban is, bár nem tudom a hátterét, hogy milyen megoldással – mondta a DigiSport televízió péntek reggeli műsorában Böőr Zoltán.

Ezzel összhangban a Rangadó.hu dunaújvárosi forrásból úgy értesült, hogy Dobos Barna pozíciója valóban megkérdőjelezhetetlen. A játékosok jelenleg a szabadságukat töltik, de a klubvezetők már tárgyalnak a lehetséges erősítésekről. A nyári felkészülés június 18-án az orvosi felméréssel kezdődik.

Olvasói sztorik